«Αγόρια στο ντους»: Κραυγές σκοταδισμού στην Ελλάδα του 2023

«Αγόρια στο ντους»: Κραυγές σκοταδισμού στην Ελλάδα του 2023

Η επιλογή δασκάλας σε σχολείο του Ζωγράφου να προβάλλει ταινία μικρού μήκους σε μαθητές Δ’ Δημοτικού, ώστε να τους μιλήσει για τη διαφορετικότητα, προκάλεσε τη μήνη των συντηρητικών πολιτών. Δύο γονείς προχώρησαν σε εξώδικο προς το υπουργείο Παιδείας, ενώ στο διαδίκτυο «στήθηκε» ένα σκοταδιστικό πάρτι με ύβρεις και απειλές κατά της δασκάλας, σημειώνοντας ότι η εν λόγω ταινία αποτελεί προϊόν… πορνογραφίας.

Ο σκηνοθέτης της σουηδικής ταινίας «Αγόρια στο ντους» (Shower Boys) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση απαντώντας στο σκοταδιστικό ρεσιτάλ που έλαβε χώρα στην Ελλάδα. Υπενθύμισε ότι πρόκειται για μία διεθνώς βραβευμένη ταινία, κρινόμενη ως κατάλληλη για το παιδικό κοινό, ώστε να περάσει μηνύματα περί αποδοχής της διαφορετικότητας.

Διαβάστε επίσης: «Αγόρια στο ντους»: Η απάντηση του σκηνοθέτη – «Χωρίς καμία λογική οι ισχυρισμοί για την ταινία»

Ο δικηγόρος της οικογένειας που απέστειλε το εξώδικο στον διευθυντή του σχολείου, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς», ανέφερε στο Mega ότι το παιδί «γύρισε σπίτι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση», ενώ… εξερράγη όταν δημοσιογράφος της εκπομπής χαρακτήρισε το φιλί της επίμαχης σκηνής ως αθώο. «Πρόκειται για ένα αποτροπιαστικό θέαμα. Μιλάμε για ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις αγοριών σε τουαλέτες που παρουσιάστηκαν σε μαθητές Δημοτικού», συνέχισε μιλώντας στο enikos.gr.

Η φρασεολογία του δικηγόρου δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση, κρίνοντας από το γεγονός πως πρόκειται για πρόσωπο που -σύμφωνα με την «ΕΦΣΥΝ», έχει υπεραμυνθεί δημοσίως του κόμματο Κασιδιάρη, ενώ έχει εκφράσει επίσης τις απόψεις του για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μιλώντας για «σύνθλιψη υπό του ολετήρος της μαρξιστικής φληναφηματολογίας».

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία εμπεριέχεται στον κατάλογο 92 σύγχρονων ελληνικών και ξένων παραγωγών στον οποίον έχουν πρόσβαση εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η εν λόγω πλατφόρμα κατηγοριοποιεί την επίμαχη ταινία ως καταλληλότερη για τους μαθητές γυμνασίου. Η υπόθεση διερευνάται από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και εφόσον κριθεί αρμόδιο θα ζητηθεί η διενέργεια ΕΔΕ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter