Αίγιο: Ασθενής επιτέθηκε σε γιατρό και τραυματιοφορέα – Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Αίγιο: Ασθενής επιτέθηκε σε γιατρό και τραυματιοφορέα – Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου
Φωτογραφία αρχείου

Ακόμα ένα σοβαρό περιστατικό βίας εναντίον νοσοκομειακού προσωπικού από ασθενή που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αιγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «protionline.gr» το βράδυ της περασμένης Τρίτης ένας άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Αιγίου και βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση.

Ο ασθενής, σύμφωνα με το «protionline.gr», έδειξε εξ αρχής απειλητικές διαθέσεις, κρατώντας μάλιστα και ένα μπουκάλι στο χέρι του. Αρχικά, επιτέθηκε σε γιατρό που είχε εφημερίδα και πήγε να τον εξετάσει. Μόλις ο τραυματιοφορέας επιχείρησε να προστατέψει τον γιατρό, ο άνδρας τον χτύπησε και του έσπασε δύο δάχτυλα.

Το μένος του ασθενή ήταν τέτοιο που χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών ώστε να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες. Ο τραυματιοφορέας τελικά χρειάστηκε να νοσηλευτεί ενώ έλαβε αναρρωτική άδεια.

Ωστόσο, το περιστατικό δεν ολοκληρώθηκε εκεί καθώς την επόμενη μέρα οι συγγενείς του συλληφθέντα πήγαν και πάλι στο νοσοκομείο με απειλητικές διαθέσεις, γιατί ο άνδρας είχε και άλλα ανοιχτά προβλήματα με την ΕΛΑΣ.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου

Η Διοίκηση του νοσοκομείου Αιγίου, σε ανακοίνωσή της καταδίκασε το περιστατικό και κάθε μορφή βίας.

«Με αφορμή πρόσφατο επεισόδιο που έλαβε χώρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) , η Διοίκηση του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ Αιγίου καταδικάζει απερίφραστα για μια ακόμη φορά κάθε μορφή βίας εναντίον του προσωπικού, το οποίο διαχρονικά υπερβάλλει εαυτόν προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Αυτονόητη είναι η πραγματοποίηση όλων των νόμιμων ενεργειών για το συγκεκριμένο επεισόδιο».

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, Γιώργος Αγγελόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του και σημείωσε ότι σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, θα υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις ώστε να διασφαλίζεται τόσο η απρόσκοπτη και ασφαλής παροχή έργου εκ μέρους των γιατρών και του προσωπικού της δημόσιας υγείας, όσο και των ασθενών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter