Αιχμές από διεθνή ΜΜΕ κατά Μπάιντεν – «Δεν μπορεί να θυμηθεί πότε ήταν αντιπρόεδρος»

Αιχμές από διεθνή ΜΜΕ κατά Μπάιντεν – «Δεν μπορεί να θυμηθεί πότε ήταν αντιπρόεδρος»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η επιστροφή της πυρηνικής ενέργειας αναβιώνει την παγκόσμια κούρσα για το ουράνιο». Η παγκόσμια ζήτηση ενισχύεται από τις νέες κατασκευές αντιδραστήρων. Οι τιμές του ουρανίου διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ένας ανασχηματισμός γεμάτος αναβλητικότητα». Η σύνθεση ολόκληρης της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ δεν έχει γίνει γνωστή ένα μήνα μετά τον διορισμό του.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο Τραμπ κάνει τα πάντα για να εμποδίσει τη συμφωνία στο Κογκρέσο για τη στήριξηςστην Ουκρανία». Το μεγάλο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν έρχεται. Οι Ευρωπαίοι είναι τρομοκρατημένοι». Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η προθυμία υποστήριξης της Ουκρανίας μειώνεται». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνατήθηκαν στο Οβάλ Γραφείο.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Ο Μπάιντεν δεν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες στην έρευνα για τα απόρρητα αρχεία». Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις μετά από μια μακροσκελή αναφορά ότι ήταν απρόσεκτος στη διατήρηση απόρρητων εγγράφων ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Το ανώτατο δικαστήριο κρίνει εάν μπορεί ο Τραμπ να είναι υποψήφιος». Εξετάζει αν είναι δυνατόν να απαγορευτεί η συμμετοχή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές, σημειώνει.
Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Eίναι Φεβρουάριος, αλλά θα μοιάζει περισσότερο με Απρίλιο». Η αίσθηση άνοιξης κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ακόμα ένα σημάδι της μεταβολής του κλίματος.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Ζελένσκι αντικατέστησε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων». Ο Ουκρανός πρόεδρος απέλυσε των επικεφαλής του στρατού, Βαλέρι Ζαλούζνι. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Ο Μπάιντεν δεν μπορεί να θυμηθεί πότε ήταν αντιπρόεδρος». Ανησυχίες σχετικά με τη μνήμη του προέδρου των ΗΠΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεχάσει τις ημερομηνίες που εργαζόταν υπό την προεδρία Ομπάμα.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Ζελένσκι: Θέλει “νέα στρατηγική” και καρατομεί τον επικεφαλής του στρατού». Η «συναινετική» (και προαναγγελθείσα) απομάκρυνση του αρχηγού του ουκρανικού στρατού.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «20 συλλήψεις και σχεδόν 600 οδοφράγματα σε τρεις ημέρες διαδηλώσεων αγροτών». Οι αγρότες συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους χθες, με οδοφράγματα σε οκτώ μεγάλες περιοχές, παρόλο που η κινητοποίηση έχανε δυνάμεις, εν αναμονή της μεγάλης πορείας στη Μαδρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Νέα γκάφα του Μπάιντεν – «Ανακάτεψε» το Μεξικό με την… Αίγυπτο (Video)

Ξανά στο επίκεντρο η ηλικία του Μπάιντεν – «Συμπαθητικός ηλικιωμένος, με καλές προθέσεις αλλά κακή μνήμη»

Χρήστος Γιαλιάς: Τα τελευταία λόγια πριν την εκτέλεσή του-Η υπόθεση φοροδιαφυγής και η δίκη που δεν έγινε ποτέ

Διεισδυτικός στρεπτόκοκκος: Συναγερμός στη χώρα λόγω της έξαρσης – 5 χρήσιμες πληροφορίες

Πως μεθόδευσαν το πρόστιμο-προγραφή στο Documento με εντολή Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter