Ακρίτα για Δούκα: Περήφανη που θα σταθώ δίπλα σας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Ακρίτα για Δούκα: Περήφανη που θα σταθώ δίπλα σας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Την εκπρόσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει όπως ενημέρωσε μέσω των social media η βουλεύτρια Επικρατείας,  Έλενα Ακρίτα στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα.
Σημειώνεται ότι σε κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου με την τοποθέτηση της εξέδρας της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ακριβώς δίπλα από τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών. Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης είχε πει πως θα έπρεπε να σβηστούν από το σημείο τα ονόματα γιατί «το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι μόνο για τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα».

 

Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματα των θυμάτων είχαν γραφτεί από δύο φοιτήτριες κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πορείας στην επέτειο του ενός έτους της τραγωδίας των Τεμπών. Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν στο σβήσιμο των ονομάτων, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, είχε διευκρινίσει ότι δεν είχε δώσει ποτέ εντολή για μια τέτοια «αδικαιολόγητη ενέργεια», όπως την χαρακτήρισε. Τόνισε ότι τα ονόματα σβήστηκαν μετά από αίτημα του φρουράρχου της Βουλής προς το συνεργείο καθαρισμού.

 

Η ανάρτηση:
Αύριο έχω την τιμή, ως βουλευτής Επικρατείας, να εκπροσωπήσω το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα.
Ο Δημαρχος Αθηναίων – παρά τις έντονες πιέσεις του Μάκη Βορίδη – αρνήθηκε να σβήσει τα ονόματα των 57 νεκρων των Τεμπών και, για να μην τα κρύψει, μετακίνησε την εξέδρα των επισήμων.
Εύγε κύριε Χάρη Δούκα για αυτή την κίνηση υψηλού συμβολισμού. Εύγε που δεν υποκύψατε στην κυβερνητική ατζέντα της συγκάλυψης.
Περηφανη που θα σταθώ δίπλα σας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter