Ακρίβεια: Κόβουν από το φαγητό για να βγει ο μήνας – «Ο,τι βγει με 10 ευρώ, αυτά περισσεύουν, βολέψτε μας» (Video)

Ακρίβεια: Κόβουν από το φαγητό για να βγει ο μήνας – «Ο,τι βγει με 10 ευρώ, αυτά περισσεύουν, βολέψτε μας» (Video)

Την ωμή πραγματικότητα για το πώς η ακρίβεια έχει αναγκάσει τους καταναλωτές να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες με στόχο να «ψαλιδίσουν» το κόστος, αποτυπώνει η εικόνα στην Κεντρική Αγορά Αθηνών.

Όπως είπε στο Open το πρωί της Τρίτης, ο αντιπρόεδρος της Ψαραγοράς στη Βαρβάκειο, Γεράσιμος Μανταλβάνος, οι τιμές δεν έχουν αλλάξει αλλά οι καταναλωτές ψωνίζουν φθηνότερα για να πληρώσουν άλλες υποχρεώσεις: «Ο,τι βγει με 10 ευρώ. Αυτά περισσεύουν, βολέψτε μας. Οι τιμές δεν έχουν αλλάξει, το θέμα δεν είναι οι τιμές, για την μικρότερη κατανάλωση. Πιστεύω ότι δεν φτάνει πλέον ο μισθός του καταναλωτή, έχει βάλει το φαγητό σε δεύτερη μοίρα, έχει να πληρώσει φως, νερό, τηλέφωνο, νοίκι. Μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα συνήθως έχουμε κόσμο, οι καταναλωτές ψωνίζουν. Μετά, ‘αδειάζει’ ο μισθός, δεν έχει λεφτά, ψωνίζουν φτηνόψαρα, όπως ο γαύρος και η σαρδέλα με 2-3 ευρώ. Και εμείς λοιπόν μετά το 15νθήμερο στοχεύουμε σε τέτοια ψάρια», είπε.

Όπως επισήμανε εν συγκρίσει με πέρυσι: «είμαστε κάτω και σε κίνηση και σε είσπραξη, τουλάχιστον 10%-20% κάτω, όσο και οι αυξήσεις που έχουν γίνει, πάνε αλυσιδωτά αυτά, άμα αυξηθεί κάτι, από κάπου πρέπει να κόψεις. Το θέμα είναι ότι έχει φτάσει ο κόσμος να κόβει από το φαγητό του, από το τραπέζι του. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, όχι το τι παίρνει, αλλά το ότι δεν παίρνει. Προτιμά να βάλει το φαγητό σε δεύτερη μοίρα για να καλύψει υποχρεώσεις».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter