Αλεξέι Ναβάλνι: Κυρώσεις από τη Βρετανία σε έξι Ρώσους διοικητές φυλακών

Αλεξέι Ναβάλνι: Κυρώσεις από τη Βρετανία σε έξι Ρώσους διοικητές φυλακών

Σε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων έξι Ρώσων διοικητών φυλακών, που ήταν υπεύθυνοι για το σωφρονιστικό ίδρυμα «Πολικός Λύκος» στον Αρκτικό Κύκλο, όπου πέθανε φυλακισμένος ο Αλεξέι Ναβάλνι, προχώρησε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στα εν λόγω άτομα έχουν επιβληθεί κυρώσεις, ενώ θα τους απαγορευτεί να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το BBC.

«Οι υπεύθυνοι για τη βάναυση μεταχείριση του Ναβάλνι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι δεν θα λογοδοτήσουν», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον.

Πολλοί ηγέτες της Δύσης έχουν υποστηρίξει ότι την ευθύνη για τον θάνατο του επικριτή του Κρεμλίνου φέρουν οι ρωσικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε επίσης την άμεση παράδοση της σορού του Ναβάλνι στην οικογένειά του, καθώς και τη διεξαγωγή πλήρους και διαφανούς έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του.

Αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου, είχαν δηλώσει νωρίτερα στο Bloomberg ότι θεωρούν πως οι φρουροί της φυλακής υπέβαλαν τον Ναβάλνι σε βασανιστήρια, κρατώντας τον επανειλημμένα στην απομόνωση.

Σημειώνεται, πως εκτός από τη Βρετανία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέφερε ότι θα ανακοινώσει την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου ένα «σημαντικό» πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ώστε να λογοδοτήσει για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι.

Τα άτομα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις:

  • Συνταγματάρχης Βαντίμ Κωνσταντίνοβιτς Καλίνιν – επικεφαλής του σωφρονιστικού καταστήματος
  • Αντισυνταγματάρχης Σεργκέι Νικολάεβιτς Κόρζοφ – αναπληρωτής επικεφαλής
  • Αντισυνταγματάρχης Βασίλι Αλεξάντροβιτς Βιντρίν – αναπληρωτής επικεφαλής
  • Αντισυνταγματάρχης Βλαντίμιρ Ιβάνοβιτς Πίλιπτσκ – αναπληρωτής επικεφαλής
  • Αντισυνταγματάρχης Αλεξάντρ Βλαντίμιροβιτς Γκολιακόφ – αναπληρωτής επικεφαλής
  • Συνταγματάρχης Αλεξάντρ Βαλέριεβιτς Ομπράζτοφ – αναπληρωτής επικεφαλής

Ανακοινώνοντας τις κυρώσεις, ο Κάμερον επεσήμανε πως «είναι σαφές ότι οι ρωσικές αρχές έβλεπαν τον Ναβάλνι ως απειλή και προσπάθησαν επανειλημμένα να τον φιμώσουν. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την καταπιεστική φύση του ρωσικού συστήματος», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό επιβάλλουμε σήμερα κυρώσεις στους ανώτερους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ήταν υπεύθυνοι για την κράτηση του Ναβάλνι, στη φυλακή όπου πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής του», υπογράμμισε.

Επίσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του «εξετάζουν όλες τις επιλογές για να κάνουν τη Ρωσία και τον Πούτιν να λογοδοτήσουν».

Δείτε επίσης:

Νέο παραλήρημα Τραμπ: «Μετατρεπόμαστε σε κομμουνιστική χώρα» – Η ατάκα για τον Ναβάλνι

Θάνατος Ναβάλνι: «Σημαντικές κυρώσεις» σε βάρος της Μόσχας θα ανακοινώσει η Ουάσινγκτον

Η πρώτη αντίδραση Πούτιν μετά τις κατηγορίες της χήρας του Ναβάλνι

Νόβιτσοκ: Τι είναι ο νευροτοξικός παράγοντας που ήρθε ξανά στο προσκήνιο λόγω Ναβάλνι

«Βόμβα» από τη σύζυγο του Ναβάλνι: «Ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter