Η πρώτη αντίδραση Πούτιν μετά τις κατηγορίες της χήρας του Ναβάλνι

Η πρώτη αντίδραση Πούτιν μετά τις κατηγορίες της χήρας του Ναβάλνι

Απάντηση στους ισχυρισμούς της χήρας του Αλεξέι Ναβάλνι, σχετικά με το ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ, έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσω του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν παρακολούθησε το βίντεο της Γιούλια Ναβάλναγια», δήλωσε ο Πεσκόφ την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, τέσσερις μέρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μεγαλύτερου αντιπάλου του Ρώσου προέδρου.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς της Ναβάλναγια, αναφορικά με τη δηλητηρίαση του συζύγου της, ο οποίος πέθανε ενώ βρισκόταν στη φυλακή «Πολικός Λύκος».

Όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της 47χρονης, ότι ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, «λόγω της πρόσφατης χηρείας της», όπως είπε. Ο ίδιος σημείωσε ωστόσο πως «γενικότερα οι κατηγορίες ότι ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, είναι απολύτως αβάσιμες».

«Ήθελε να σκοτώσει την ελπίδα, την ελευθερία, το μέλλον μας»

Η σύζυγός του Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ότι θα συνεχίσει την αποστολή του συζύγου της, να ανατρέψει το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σκοτώνοντας τον Αλεξέι, ο Πούτιν σκότωσε τον μισό μου εαυτό, τη μισή καρδιά και τη μισή ψυχή μου. Αλλά έχω ακόμα το άλλο μισό και μου λέει ότι δεν έχω δικαίωμα να τα παρατήσω», διαμήνυσε η ίδια σε βίντεό της, που κάνει τον γύρο των μέσων μαζικής δικτύωσης.

«Γεια σας είμαι η Γιούλια Ναβάλναγιά. Κάποιος άλλος θα έπρεπε να είναι στη θέση μου αλλά δολοφονήθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν», τόνισε η σύζυγος του πολιτικού αντιφρονούντα. Έπειτα, συνέχισε ως εξής: «O Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου. Κάπου σε μια φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο ο Πούτιν δεν σκότωσε μόνο τον Αλεξέι Ναβάλνι ως άνθρωπο, ήθελε να σκοτώσει την ελπίδα, την ελευθερία, το μέλλον μας».

H ίδια, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κρύβει τη σορό του συζύγου της καθώς, όπως υποστήριξε, αυτό που περιμένει η Μόσχα είναι να εξαφανιστούν τα ίχνη του νόβιτσοκ από τον οργανισμό του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter