Αλέξης Τσίπρας: Αϊ στον άμπακο!

Αλέξης Τσίπρας: Αϊ στον άμπακο!

Η είδηση στην τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας από το Star του Βαρδινογιάννη δεν είναι ο βόας και ο κροταλίας. Δεν είναι η διψήφια διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε η μεγάλη δημοφιλία του Μητσοτάκη – ένας στους τρεις Ελληνες τον λατρεύει. Ούτε ακόμη και η εκτίναξη του ΚΙΝΑΛ επί Ανδρουλάκη στον ουρανό του πολιτικού έρωτα, λίγο πιο κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το μικρό φιδάκι ο Διαμαντής που μας πέταξε τη βόμβα Εωσφόρου: δεν τον θέλει ο λαός τον Τσίπρα. Δεν τον θέλουν ούτε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ένας στους δέκα πολίτες τον συμπαθεί. Και δύο στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι από αδιάφοροι μέχρι αρνητικοί για την αφεντιά του.

Αυτό είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά. Εξίσου σοβαρό με το σπίτι στο Σούνιο που του χάρισε μια άγνωστη εισηγμένη εταιρεία. Με τις σπουδές του στη Βουλγαρία. Με το διαμέρισμα του συνταξιού

χου που άρπαξε όταν αυτός αυτοκτόνησε. Και με την ανταλλαγή, βέβαια, της αγαπημένης μας Μακεδονίας με τις συντάξεις. Αυτός ο τύπος πρέπει να εξαφανιστεί και εξαφανίζεται σιγά σιγά από προσώπου ελληνικής γης. Δεν το λέει μόνο ο δημοσκοπικός άμπακος. Το λέει και ο άμπακος των καναλιών, των τσακαλιών και των πολύχρωμων πουλιών. Ο Πορτοσάλτε με τον Οικονόμου. Ο Μαρινάκης με τον Πρετεντέρη. Η Κοσιώνη με τον Παπαδημητρίου. Η Μισέλ με τη Βούλτεψη. Και ο ΣΕΒ με τον Σκέρτσο.

Κι όταν όλος ο καλός κόσμος του άμπακου το λέει, κάτι τρέχει και μάλιστα όχι στα γύφτικα. Αμα όλη αυτή η παρέα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της επιχειρηματικότητας μισεί τον Τσίπρα, πρέπει να τείνουμε ευήκοον ους. Αμα δημοσκόποι, δημοκόποι, οιωνοσκόποι, ακόμη και προσκόποι τον έχουν κάνει στόχο, ποιοι είμαστε εμείς να πάμε κόντρα; Πολύ περισσότερο άμα βλέπουμε ότι όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, αλλά κι όπου δεν βρεθεί και δεν σταθεί, ο λαός ανακράζει… ξέρεις εσύ! Και για να σας λείψει και η τελευταία αμφιβολία υπάρχει και η ρήση του Παΐσιου: αφού ο Τσίπρας δεν τρώει τον άμπακο, ο άμπακος θα φάει τον Τσίπρα. Διότι –η επεξήγηση δική μας– όποιος δεν υποτάσσεται στον άμπακο την έχει βαμμένη.

Ο άμπακος για όσους δεν κατάλαβαν είναι η πολιτική μας κανονικότητα. Η τροχήλατη βαλίτσα, το σπίτι του Βολταίρου, τα Panama Papers, η Siemens και η Novartis, οι απευθείας αναθέσεις, οι λίστες και οι νονοί, τα μπόνους και οι κοντινοί. Παίζεις, κύριε, με τους κανόνες; Σε παίζουμε. Δεν παίζεις, δεν αρπάζεις, δεν μοιράζεις, δεν μας μοιάζεις; Πάρε να ’χεις δημοσκοπήσεις, ομφαλοσκοπήσεις, ψυχαναλύσεις, ακόμη και κολονοσκοπήσεις. Αϊ στον άμπακο!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter