Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δε θα διστάσει να διαπράξει μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δε θα διστάσει να διαπράξει μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας

Στην εκτίμηση πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα έχει δισταγμό να διαπράξει ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας» προχώρησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο και αναφερόμενος τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις του Guardian και δεκάδων διεθνών ΜΜΕ για την «ομάδα Jorge» που επηρεάζει πολιτικές καμπάνιες σε 30 και πλέον χώρες, και την Ελλάδα.

«Έτσι θα πάμε σε εκλογές. Χωρίς να γνωρίζουμε εάν αυτή την ώρα που μιλάμε και σχεδιάζουμε στα επιτελεία μας, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνδεδεμένος με το ένα αυτί να μας ακούει. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δε θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος;» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε στο δημοσίευμα του Guardian. «Κατά τον Guardian, στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2019 ισραηλινή εταιρεία με στόχο τη χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος. Το λέω ευθαρσώς: Ο κ. Μητσοτάκης δε θα έχει δισταγμό να διαπράξει ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας στην πορεία προς τις εκλογές» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε μάλιστα εμφατικά πως: «αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης μετά από όλα όσα έχει κάνει, στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα όρθιο».

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «καυτό» ζήτημα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών. «Με τον πτωχευτικό νόμο του κ. Μητσοτάκη, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην απειλητική εκδοχή 700.000 άνθρωποι να χάσουν το σπίτι τους. Ένα τσουνάμι πλειστηριασμών. Ό,τι είδαμε μέχρι τώρα, ήταν «παιδική ταινία» μπροστά σε αυτό που έρχεται» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Αυτά κάνουν οι λογής Πάτσηδες», σχολίασε, προσθέτοντας ότι με το πλαίσιο που ψήφισε η ΝΔ έχουν τη δυνατότητα ”να εκβιάζουν με καλύτερους όρους”. «Αυτό δεν είναι απλά ληστεία, είναι απανθρωπιά, δεν μπορεί να το αφήσουμε να συμβαίνει», τόνισε, σημειώνοντας ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης χρεών θα αποτελούν τον πρώτο νόμο της προοδευτικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

«Προστασία για:

-πρώτη κατοικία.

-επαγγελματική στέγη.

-αγροτική γη.»

«Επειδή δε θέλουμε να λέμε λόγια στον αέρα, θα ενημερώσω για την πρότασή μας και την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΚΤ. Έχουμε κυβερνήσει, ξέρουμε και τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες.» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε: Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη διαφορά στις τιμές των προϊόντων από τον παραγωγό ως τα σουπερμάρκετ. Πάνω από 300%, σύμφωνα με τη Eurostat. Ο παραγωγός δεν τα καρπώνεται, ο καταναλωτής τα πληρώνει». «Πού πάνε αυτά τα κέρδη;» διερωτήθηκε και έκανε λόγο για «αισχροκέρδεια Μητσοτάκη».

Ειδικότερα, σχολίασε ότι έχουμε το «ακριβότερο ρεύμα» και την «ακριβότερη βενζίνη στην ΕΕ», καθώς και την «ψαλίδα των τιμών από τον παραγωγό μέχρι το ράφι». «Όλα αυτά είναι μέσα σ ένα πλαίσιο που έχει στόχο να ευνοήσει συμφέροντα συγκεκριμένα», είπε, στηλιτεύοντας τη στάση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ότι πρόκειται για «γενικευμένο φαινόμενο» και ότι «δεν φταίει». «Η αισχροκέρδεια δεν είναι γενικευμένο φαινόμενο. Είναι αισχροκέρδεια – Μητσοτάκη», τόνισε, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό για την έλλειψη ελέγχων, αφήνοντας «ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία» και την αγορά να τα «ρυθμίζει όλα». Στον αντίποδα, είπε, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πιστεύει ότι το κράτος έχει «ευθύνη να προστατεύσει τον πολίτη και να ρυθμίσει την αγορά». «Όταν βλέπει τέτοια φαινόμενα οφείλει να παρεμβαίνει προκειμένου να βάζει φρένο στην αισχροκέρδεια και να φορολογεί τα υπερκέρδη».

Αναφερόμενος, ειδικά στο ζήτημα της «ψαλίδας των τιμών», διερωτήθηκε «που πάνε αυτά τα κέρδη;» και είπε πως πρόκειται για τα ίδια υπερκέρδη με το ρεύμα και τη βενζίνη, τονίζοντας πως την ίδια στιγμή είναι χαμηλότερο το «κατά κεφαλήν εισόδημα». Όσον αφορά την κριτική από την κυβέρνηση ότι δεν είναι ακριβή τα νούμερα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως σημασία έχει τι λέει ο κόσμος και όχι η κυβέρνηση, και παρέπεμψε στις επερχόμενες εκλογές, των οποίων το διακύβευμα θα είναι όχι μόνο το «ποιος φταίει» αλλά και το «τι θα κάνουμε για να αλλάξει».

«Η αντίληψη της κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι ότι δε θα παρέμβουμε καθόλου» απέναντι στην «αβυσσαλέα επιθυμία των πλουσίων να γίνουν πλουσιότεροι, αδιαφορώντας αν η μεγάλη πλειοψηφία χάνει», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι σε όλα τα κράτη της ΕΕ υπήρξαν «περισσότερες ή λιγότερες» κρατικές παρεμβάσεις λόγω της «ιδιαίτερης συνθήκης» της πανδημίας και του πολέμου, ενώ εδώ «καμία παρέμβαση».

Ερωτηθείς και για το μέτρο των 120 δόσεων στους επιχειρηματίες, είπε πως είναι «θετικό», ωστόσο, τόνισε πως «δε λύνει το πρόβλημα» και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει τη διαγραφή μέρους του χρέους τους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες παροχές της κυβέρνησης στους συνταξιούχους, υπογράμμισε πως «με παροχές τελευταίας στιγμής και μάλιστα εφάπαξ καμία κυβέρνηση δεν άλλαξε το κλίμα». «Το μυρίζονται ότι πρόκειται για κινήσεις πανικού», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αφού στέρησε «7 δισ.» από τους συνταξιούχους τώρα τους δίνει «300 ευρώ, φιλοδώρημα πριν την κάλπη». «Μια λογική που ευτελίζει και τον ίδιο τον πολίτη» και τον «υποβαθμίζει», όπως είπε, τονίζοντας πως αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι «όραμα και προοπτική για το μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

«Επιστημονική φαντασία» για την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις του Guardian για τους Ισραηλινούς στην Ελλάδα

Θηλιά στον λαιμό των Ελλήνων το κόστος στέγασης – Δραματικά τα στοιχεία της Eurostat

Συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα την Πέμπτη για πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter