Αλιβιζάτος: Οι «Σπαρτιάτες» εκπίπτουν από βουλευτές, αν αποδειχθεί ότι είναι βιτρίνα του Κασιδιάρη (Video)

Αλιβιζάτος: Οι «Σπαρτιάτες» εκπίπτουν από βουλευτές, αν αποδειχθεί ότι είναι βιτρίνα του Κασιδιάρη (Video)

Μια ενδιαφέρουσα διάσταση στον «εμφύλιο» που έχει προκληθεί στο ακροδεξιό κόμμα «Σπαρτιάτες» αναφέρθηκε ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος. Μετά τις δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα στη Βουλή για «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε» και τις διαγραφές και αποχωρήσεις βουλευτών του κόμματος υπήρξε αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών πρόκειται να καταθέσει την Τρίτη το πρωί.

Αν η δικαιοσύνη αποφανθεί ότι ο πραγματικός αφανής αρχηγός είναι ο καταδικασμένος νεοναζί, οι βουλευτές εκπίπτουν αυτομάτως από το αξίωμά τους, υποστήριξε Νίκος Αλιβιζάτος μιλώντας στην ΕΡΤ. Σε μια τέτοια περίπτωση το δικαστήριο θα κρίνει αν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές ή αναδιανομή εδρών στα άλλα κόμματα.

Αν οι βουλευτές συγκροτήσουν δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα, τότε είναι σαν να παραδέχονται ότι είναι υπό τις οδηγίες Κασιδιάρη, είπε ο κ. Αλιβιζάτος: «Είναι σαν να παραδέχονται οι ίδιοι ευθέως και επισήμως ότι ηγέτης τους είναι ο Κασιδιάρης. Δηλαδή, ανοίγει αν θέλετε, διάπλατα τον δρόμο για να χάσουν τις έδρες τους».

Σχετικά με την χρηματοδότηση σε περίπτωση διάλυσης ενός κοινοβουλευτικού κόμματος είπε: «Χρειάζεται ενδεχομένως νέα νομοθετική ρύθμιση. Εάν εκπέσουν οι 12 βουλευτές των «Σπαρτιατών», δεν τίθεται θέμα χρηματοδότησης. Και εξ όσων αντιλαμβάνομαι η πρώτη δόση πρόκειται ούτως ή άλλως να καταβληθεί το 2024, οπότε δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Θα λυθεί αυτομάτως, εάν θελήσει η Βουλή να θεσπίσει σχετική ρύθμιση. Είναι εξαιρετικά λεπτό. Δύσκολο. Με ποια κριτήρια; Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί να αποσυνδεθεί η όλη συζήτηση από την έκβαση της δίκης στο Εκλογοδικείο».

Διαβάστε επίσης: Σπαρτιάτες: Κλιμακώνεται ο «πόλεμος» στο ακροδεξιό μόρφωμα – Νέα παραίτηση από την Κ.Ο.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου στο βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter