Αλλοπρόσαλλες πολιτικές

Αλλοπρόσαλλες πολιτικές

Και τι δεν έχουμε ακούσει από τους υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές που χαράσσουν και προσπαθούν να επιβάλλουν χωρίς να υποπτεύονται τις παρενέργειές τους.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εκτίμησε ότι κατά μέσο όρο στις σχολικές αίθουσες βρίσκονται 17 μαθητές. Μόνο που στα αστικά κέντρα της χώρας οι μαθγτές στις τάξεις είναι 25 με 27.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη είπε «οι κλίνες ΜΕΘ που διπλασιάστηκαν και έγιναν 1000 θα γίνουν 1200 έως το τέλος του έτους.

Ο υφυπουργός Υγεία Κοντοζαμάνης δήλωσε χθες ότι «400 ΜΕΘ είχαμε παλιά, τώρα έχουμε 200 αλλά μπορούμε να τις αυξήσουμε». Τι καταλάβατε;

Στις 18 Μαρτίου ο Κοντοζαμάνης είχε δηλώσει ότι έχουμε 120 κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με covid, στις 25 Αυγούστου ο Κικίλιας δηλώνει ότι είχαμε 200 κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με covid ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν ότι έχουμε 67 διασωληνομένους και είναι πλήρες το 60% των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αθήνα που προορίζονται για ασθενείς με covid, χωρίς να δωθούν περαιτέρω νούμερα.

Στην οικονομία από τον Μάρτιο, Μητσοτάκης, Σταϊκούρας, Βρούτσης και Γεωργιάδης μοιράζουν δισεκατομμύρια αλλά έρχεται επίσημα το υπουργείο Οικονομικών και δηλώνει ότι μόλις 3,93δις. ευρώ, δηλαδή το 2% του ΑΕΠ, έχουν ενισχύσει ταμειακά την ελληνική οικονομία ως τον Αύγουστο.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει πρόγραμμα εκατό χιλιάδων θέσεων εργασίας με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να ενδιαφέρεται καθόλου για τις υπάρχουσες θέσεις αλλά και χωρίς να θέτει θέμα απολύσεων παρά μόνο ίδιου αριθμού εργαζομένων στις επιχειρήσεις που θα μπουν σε αυτό. Για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προκρίνει τους επιχειρηματίες και αφήνει εκτός τους εργαζόμενους. Ενώ για τους μελλοντικούς συνταξιούχους επιφυλάσσει το μαρτύριο της μη σύνταξης.

Και ερχόμαστε στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου του 1982 που κανένας πρωθυπουργός της Δεξιάς δεν τόλμησε να αλλάξει, ούτε καν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Προσπαθεί μετά από τριάντα χρόνια να τον αλλάξει ο υιός του.

Αυτή δεν είναι σχεδιασμένη πολιτική. Είναι πολιτική του βλέποντας και κάνοντας που οδηγεί κατευθείαν στο χάος. Οι ευθύνες είναι αποκλειστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που σιγά-σιγά το καταλαβαίνουν ακόμη και αυτοί που τον ψήφισαν και αρχίζουν να γκρινιάζουν. Που θα καταλήξει; Θα δούμε πολύ γρήγορα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter