Αμήχανη η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες προσπαθώντας να υποβαθμίσει τις κινητοποιήσεις

Αμήχανη η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες προσπαθώντας να υποβαθμίσει τις κινητοποιήσεις
Κινητοποίηση αγροτών στο νομό Λάρισας, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ως πλήρη αμηχανία και κυβερνητική αποτυχία απέναντι στο διογκούμενο κίνημα των αγροτών μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του αρμόδιου υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη πως η κυβέρνηση είναι «ανοικτή στο διάλογο». Οι κυβερνήσεις οφείλουν και είναι υποχρεωμένες να είναι ανοικτές στο διάλογο και να μιλά με τις παραγωγικές τάξεις, δεν κάνουν χάρη στους πολίτες και στις παραγωγικές τάξεις!

Η κατάσταση των αγροτών και των εισοδημάτων τους δεν είναι απλά αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών αλλά κυρίως  της πολιτικής απροθυμίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ουσιαστικά την ακρίβεια που μεταφράζεται ως κέρδη στους μεσάζοντες και όχι στους παραγωγούς. Την ίδια ώρα τα χρόνια προβλήματα των αγροτών πολλαπλασιάζονται.

Παράλληλα οι εικόνες των ΜΑΤ να χτυπούν τους αγρότες, μάλλον δείχνουν τη θέληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει «δυναμικά» τις κινητοποιήσεις παρά να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο.

Εξάλλου από την πρώτη στιγμή και ενώ οι ευρωπαίοι αγρότες είχαν κατέβει στους δρόμους ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε επιχειρήσει (20/2/24) να τους υποτιμήσει αποδίδοντας τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών σε κομματικούς δάκτυλους!

«Οι Γερμανοί αγρότες βρίσκονται στους δρόμους και αγωνίζονται για προβλήματα που για τους Έλληνες αγρότες δεν υφίστανται, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα έχει επιλύσει»! Αυτά ισχυρίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας το Σάββατο στην ΕΡΤ1, και προσπαθώντας να υπονομεύσει τις αγωνιστικές διεργασίες στον ελληνικό αγροτικό κόσμο έσπευσε να δηλώσει ότι «πίσω από την προσπάθεια κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, βρίσκονται κομματικά πρόσωπα».

Διαβάστε επίσης: Αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα – Νέες κινητοποιήσεις σε Θεσσαλία και Μακεδονία – «Θέλουμε πραγματικές λύσεις» (Videos)

Σε αυτό το πλαίσιο ακούγεται εντελώς ψεύτικη η νέα δήλωση Αυγενάκη:

«Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και δεν θα διστάσουμε και να συζητήσουμε και να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να αποβάλλουμε άγχος, αγωνίες και ανασφάλεια από τους Έλληνες αγρότες. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι ξέρουν ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή να συζητήσουμε τα πάντα».

Ακόμα πάντως δεν έχει κανονιστεί κανένα ραντεβού στο γραφείο του υπουργού πέραν μιας συνάντησης με κτηνοτρόφους. Όλα ωστόσο εξαρτώνται από την κυβερνητική θέληση και όχι απλά από τα λόγια.

Προς το παρόν η κυβέρνηση στηρίζει μεγαλοεπιχειρηματίες και μεσάζοντες και φαίνεται στην ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ που δεν συνοδεύεται από μεγαλύτερα έσοδα στους παραγωγούς.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Κύρτσος υπέρ αγροτών: Να ακολουθήσουν το παράδειγμα Ολλανδών, Γερμανών και Γάλλων

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Βορίδης προτιμά τα παιδιά στα ιδρύματα παρά σε ομόφυλη οικογένεια (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Εκμεταλλεύεται το αλαλούμ στη ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Μια χαροκαμένη μάνα ζητά δικαίωση…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter