Αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα – Νέες κινητοποιήσεις σε Θεσσαλία και Μακεδονία – «Θέλουμε πραγματικές λύσεις» (Videos)

Αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα – Νέες κινητοποιήσεις σε Θεσσαλία και Μακεδονία – «Θέλουμε πραγματικές λύσεις» (Videos)

Αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, απαιτώντας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη επαρκείς και άμεσες αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

«Ζητάμε τα αυτονόητα. Για πρώτη φορά στα χρονικά 25.000 αγρότες έχουν μείνει απλήρωτοι. Λείπουν 400 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Να μας πουν πού πήγαν τα χρήματα. Είναι θέμα κακοδιαχείρισης. Η δεύτερη πληρωμή είναι χειρότερη από την πρώτη. Τον υπουργό τον είδαμε την προηγούμενη Δευτέρα. Ζητήσαμε αγροτικό πετρέλαιο, όπως παίρνουν οι αλιείς αλλά και σε άλλα αναπτυγμένα κράτη. Δε θέλουμε επιδόματα, θέλουμε πραγματικές λύσεις», ανέφερε στο Open TV, ο Στέργιος Λιτός, αγρότης στον Προμαχώνα.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις της Παρασκευής στις Σέρρες θα ξεκινήσουν από το δημαρχείο της πόλης, με τους αγρότες να κινούνται εν συνεχεία στον Προμαχώνα.

Λάρισα: Συνέχιση των κινητοποιήσεων μέσω Πλατύκαμπου

Εκπρόσωποι αγροτών (επιτροπή αγροτών και κτηνοτρόφων Λάρισας) από 28 περιοχές του νομού πραγματοποίησαν συνάντηση στο πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, οι αγρότες αποφάσισαν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής με τα τρακτέρ στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.

Οι παραγωγοί θα στοιχίσουν τα μηχανήματά τους και θα παραμείνουν εκεί ως τη Δευτέρα. Το μεσημέρι της Δευτέρας, υπάρχει ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς της περιοχής να παραστούν για να ενημερωθούν για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα.

Θεσσαλονίκη: Πορεία στον κόμβο του αεροδρομίου

Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, στην Επανομή, στο Κιλκίς, στη Χαλκηδόνα, στη Θέρμη, στον Λαγκαδά, στις Σέρρες αλλά και τα στα Γιαννιτσά.

Στην πλατεία της Επανομής έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί δεκάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους, οι οποίοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μαζική πορεία προς τον κόμβο του αεροδρομίου.

Οι αγρότες θέτουν ζήτημα επιβίωσης και τα βασικά αιτήματά τους κινούνται σε δύο άξονες: Κόστος παραγωγής και αναδιάρθρωση της ΚΑΠ. Όπως λένε, θα κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο τις κινητοποιήσεις τους με χρονική πυξίδα την επόμενη εβδομάδα – οπότε αναμένεται η έναρξη της Agrotica στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις την Παρασκευή με μια ειρηνική πορεία στον κόμβο του αεροδρομίου για να βγάλουμε τα προβλήματά μας προς τα έξω. Έχουμε μεγάλο κόστος παραγωγής. Είναι δυσβάστακτα για τον αγρότη τα έξοδα και λιγότερα τα έσοδα για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις του. Μεγάλο και βασικό πρόβλημα είναι νέα ΚΑΠ που έχει σχεδιαστεί είναι ανεφάρμοστη για τα δεδομένα της Ελλάδας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο αγρότης Ιάσωνας Βογιατζής.

Ακολουθεί σειρά συνελεύσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να σχεδιάσουν τις επόμενες δράσεις τους.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Βγαίνουν τα τρακτέρ στα Γρεβενά

Διεθνής Τύπος: «Στο πλευρό των αγροτών το 89% των πολιτών στη Γαλλία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter