Αναφορά «γαλάζιου» βουλευτή σε Γεωργαντά: «Αν δεν λυθεί το έλλειμμα εργατών γης, θα είστε υπεύθυνοι για αυξήσεις και επάρκεια προϊόντων»

Αναφορά «γαλάζιου» βουλευτή σε Γεωργαντά: «Αν δεν λυθεί το έλλειμμα εργατών γης, θα είστε υπεύθυνοι για αυξήσεις και επάρκεια προϊόντων»

Αναφορά στον Γιώργο Γεωργαντά κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας με τη ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, προωθώντας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που θα επιφέρει η έλλειψη εργατών γης.

Σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τις πολυεπίπεδες πληθωριστικές πιέσεις, με τους καταναλωτές να έρχονται αντιμέτωποι με αλλεπάλληλες ανατιμήσεις που συρρικνώνουν το εισόδημά τους, ο κ. Λαμπρόπουλος κατέθεσε αναφορά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο: «Εργάτες γης: Τεράστια έλλειψη εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα».

Στην αναφορά περιλαμβάνεται η πρόσφατη ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, στην οποία περιγράφεται η «δεινή κατάσταση» που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος εξαιτίας του ελλείμματος εργατών γης. Επισημαίνεται δε ότι όλες οι νόμιμες ενέργειες για την πρόσκληση εργατών γης οδηγούνται στο κενό λόγω «της κωλυσιεργίας, της απροθυμίας και πιθανόν της ανικανότητας των αρμόδιων φορέων».

«Απώλεια εισοδήματος, αύξηση εργατικού κόστους, μείωση ποσότητας παραγωγής και υποβάθμιση ποιότητας σε όλες τις καλλιέργειας αποτελούν πλέον μόνιμο φαινόμενο σε όλη την επικράτεια» τονίζεται, συμπεραίνοντας πως η συνθήκη αυτή οδηγεί σε «ενταφιασμό του αγροτικού κόσμου».

Κατόπιν τούτου, ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί τους βουλευτές να δώσουν λύσεις, προειδοποιώντας πως «σε διαφορετική περίπτωση, οι συνέπειες στην επισιτιστική επάρκεια και τις αυξημένες τιμές των προϊόντων στο πιάτο του καταναλωτή θα έχει υπευθύνους αποκλειστικά και μόνο εσάς».

Η αναφορά:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter