ΟΕΝΓΕ κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: Ας σταματήσουν επιτέλους να παίζουν με τις ζωές ασθενών

ΟΕΝΓΕ κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: Ας σταματήσουν επιτέλους να παίζουν με τις ζωές ασθενών

Μετά την κραυγή αγωνίας των αναισθησιολόγων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) πέταξε το γάντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που σαν άλλος Νέρωνας αφήνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να τυλιχθεί στις φλόγες της διάλυσης και της υποστελέχωσης.

Η ΟΕΝΓΕ εγκαλεί τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και το Υπουργείο Υγείας για αδιαφορία, όπως και προσωπικά και τον ίδιο τον Υπουργό, Άδωνη Γεωργιάδη, που αναφερόμενος στους αναισθησιολόγους προχωρά σε κατασυκοφάντηση τους ισχυριζόμενος πως «συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις».

Τέλος η ΟΕΝΓΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για «σκόπιμη υποστελέχωση των δημόσιων Παιδιατρικών νοσοκομείων που στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση της περίθαλψης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Οι Αναισθησιολόγοι των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» έχουν απευθύνει από χθες ανοιχτή επιστολή όπου τεκμηριώνουν τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού αλλά και τις λύσεις που έχουν από καιρό προταθεί, τις οποίες η κυβέρνηση έχει αγνοήσει. Την ανοιχτή επιστολή την συνέταξαν γιατί όλα τα σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα που έχουν κοινοποιήσει, αγνοήθηκαν από την διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες και τα αυταρχικά «εντέλλεσθε» της διοίκησης. Επίσης τις τελευταίες μέρες και στα δύο νοσοκομεία η συνέλευση του Χειρουργικού τομέα εισηγείται, αναγκαστικά, πλήρη αναστολή των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων γιατί οι μόλις 12 Αναισθησιολόγοι στο «Αγία Σοφία» και οι μόλις 7 στο «Αγλαΐα Κυριακού», επαρκούν μετά βίας μόνο για τα επείγοντα περιστατικά.

Η απάντηση του Υπουργού Υγείας σε όλα αυτά είναι ένα επικίνδυνο, αυταρχικό, προπαγανδιστικό παραλήρημα. Πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι το πρόβλημα στα νοσοκομεία Παίδων δεν είναι πραγματικό, αλλά υπάρχει εκεί ένας «σκληρός συνδικαλιστικός αριστερός πυρήνας» που ψευδώς διαμαρτύρεται.

Σήμερα σε τηλεοπτική του παρουσία άφησε υπονοούμενα ότι οι Αναισθησιολόγοι των νοσοκομείων Παίδων «συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις». Δεν είναι η πρώτη φορά που υπουργός υγείας χάνει την ψυχραιμία του και καταφεύγει σε συκοφαντίες σε βάρος των υγειονομικών που αναδεικνύουν τα εκρηκτικά προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας και διεκδικούν λύσεις. Πρόκειται για κινήσεις αντιπερισπασμού με μοναδικό σκοπό να κρυφτεί η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται διαχρονικά και πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η σκόπιμη υποστελέχωση των δημόσιων Παιδιατρικών νοσοκομείων που στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση της περίθαλψης και στην αύξηση της κερδοσκοπίας ιδιωτών κλινικαρχών, είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα για να υποκρίνεται η κυβέρνηση ότι δήθεν δεν το βλέπει.

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει θέση και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τον κ. Γεωργιάδη. Ας σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές μικρών ασθενών και την αγωνία των γονιών τους και να προχωρήσει εδώ και τώρα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων».

Διαβάστε επίσης: Ευαγγελισμός: Προκλητικός Γεωργιάδης για τους VIP του Conference League: Είναι «υποχρεωτικό» να εξετάζονται κατά προτεραιότητα

Ο Άδωνης Γεωργιάδης «πουλάει» προεκλογικά τεχνητή νοημοσύνη

Με προεκλογικές επισκέψεις ο Άδωνης επιχειρεί να «σώσει» το ΕΣΥ!

Χαλκίδα: Η στιγμή που επιχειρηματίας φτάνει στη ΔΟΥ κρατώντας φάκελο με 10.000 ευρώ – Βίντεο ντοκουμέντο (Video)

Χαλκίδα: «Δρούσαν σαν μαφία, μου είπαν εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά» λέει επιχειρηματίας για τους εφοριακούς (Video)

Χαλκίδα: Στον ανακριτή οι επίορκοι εφοριακοί – Οι διάλογοι και τα στοιχεία που τους «καίνε» (Video)

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter