Αναλγησία: Σε πλειστηριασμό το σπίτι γυναίκας, ενώ πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου της (Video)

Αναλγησία: Σε πλειστηριασμό το σπίτι γυναίκας, ενώ πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου της (Video)

Τη δραματική ιστορία την οποία βιώνει με το σπίτι της το οποίο πρόκειται να εκπλειστηριαστεί, περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, μια γυναίκα, η οποία αν και αποπληρώνει κανονικά το δάνειό της, είναι πολύ πιθανό να χάσει το σπίτι της. Η Αφροδίτη Καραμάνη, ανέφερε συγκεκριμένα ότι μαζί με τον σύζυγό της είχαν πάρει στεγαστικό δάνειο, σκεπτόμενοι ότι με δύο μισθούς θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Τρία-τέσσερα χρόνια μετά όμως, ο σύζυγός της έμεινε χωρίς εργασία, ενώ λίγο αργότερα αρρώστησε με καρκίνο και πέθανε.

«Είχαμε ψιλικατζίδικο στο Μαρούσι, τα είχαμε βάλει κάτω, είχαμε δυο δουλειές και έτσι ξεκινήσαμε να πάρουμε με δάνειο ένα σπίτι. Ήμασταν μια χαρά, μετά μένει ο σύζυγος χωρίς δουλειά και δυσκόλεψαν τα πράγματα. Ο σύζυγος αρρώστησε από καρκίνο και χάθηκε. Άρχισα να τρέχω για να σώσω αυτό το σπίτι, έχουμε δουλέψει πολλά χρόνια, δεν έχω άλλη περιουσία αλήθεια σας λέω» είπε η Αφροδίτη Καραμάνη.

Στη συνέχεια περιέγραψε ότι την άνοιξη του 2019, εντάχθηκε στον νόμο Κατσέλη και συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις δόσεις της. Ώστοσο, όπως είπε, το περασμένο Ιούλιο, της εστάλη από τη τράπεζα έγγραφο το οποίο της ζητήθηκε να υπογράψει και στην πορεία το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό. «Μπήκαμε τον Μάιο του 2019 στο νόμο Κατσέλη, πληρώνω τις δόσεις μου κανονικά με μια σύνταξη γιατί δεν μπορώ να εργαστώ και ξαφνικά το καλοκαίρι, τον Ιούλιο, έφεραν ένα χαρτί να υπογράψω και ένα για τον σύζυγο που έχει πεθάνει. Και έβγαλαν το σπίτι σε πλειστηριασμό ενώ πληρώνω τις δόσεις» ανέφερε η κυρία Καραμάνη.

Η δικηγόρος και γνώστρια των συγκεκριμένων ζητημάτων παρενέβη και σχολίασε ότι «εφόσον ο σύζυγος απεβίωσε ο νόμος Κατσέλη δεν ισχύει για το δικό του ποσοστό, δηλαδή για το 50% του σπιτιού». «Τώρα εγώ αν πω ότι θα έπρεπε να ντρέπονται που έβγαλαν το 50% αυτού του ανθρώπου σε πλειστηριασμό, θα φταίω εγώ; Θα έπρεπε να ντρέπονται» συμπλήρωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter