Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο – Εκκενώθηκαν τρία χωριά (Photos)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο – Εκκενώθηκαν τρία χωριά (Photos)
Πηγή: dimokratiki.gr

Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο που καίει από το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στα Απόλλωνα της Ρόδου.  Στο σημείο επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά προς Κολύμπια.

Οι εναέριες ρίψεις, οι οποίες είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω του πυκνού καπνού που δυσχέραινε το έργο των πιλότων, ξεκίνησαν εκ νέου το μεσημέρι της Τετάρτης. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και στα τέσσερα μέτωπα της φωτιάς. Μέχρι αυτή τη στιγμή η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη και εκφράζονται εύλογες ανησυχίες για το μέγεθος της καταστροφής.

Σε ό,τι αφορά όσους εγκατέλειψαν τα χωριά Διμυλιά, Σάλακο, Ελεούσα λόγω της προληπτικής εκκένωσης, ο Δήμος γνωστοποίησε πως βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία του κόσμου.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, το πρωί της Πέμπτης θα βρίσκονται στο νησί 7 ακόμα πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Με ανακοίνωσή του, επίσης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης γνωστοποίησε πως επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα έργων και οι υδροφόρες. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Όλα τα μηχανήματα έργου και όλες οι υδροφόρες που βρίσκονται στο νησί της Ρόδου επιτάσσονται για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στις περιοχές Απόλλωνα – Λάερμα και Έμπωνα. Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου και υδροφόρων να κατευθυνθούν στο δρόμο από Απόλλωνα προς Έμπωνα όπου συγκεντρώνονται και συντονίζονται όλα τα οχήματα».

Πηγή φωτογραφιών: dimokratiki.gr.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter