Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάρνηθα: Καίει τον Εθνικό Δρυμό – Εστίες σε Καραούλι και Μετόχι (Photos)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάρνηθα: Καίει τον Εθνικό Δρυμό – Εστίες σε Καραούλι και Μετόχι (Photos)

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που καίει την Πάρνηθα, καθώς πλέον έχει φτάσει στο άκαυτο σημείο που ξεκινάει ο Εθνικός Δρυμός. Αυτή τη στιγμή οι φλόγες κινούνται στο ύψος του τελεφερίκ προς το βουνό.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 6-7 μποφόρ, κάτι που δυσκολεύει την επιχείρηση κατάσβεσης. Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Νίκος Ξαγοράρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι καίγεται παρθένο δάσος.

Διαβάστε επίσης: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάρνηθα – Οι φλόγες πέρασαν στον Εθνικό Δρυμό

Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφάντω. Αρκετά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες σε Άγιο Ιωάννη Ρώσο και Ντάρδιζα.

Δείτε επίσης: Δραματικές ώρες στην Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου – Εκκενώθηκαν 3 οικισμοί (Video)

Παράλληλα μεγάλη αναζωπύρωση υπήρξε και στην Ιερά Μονή Κλειστών. Λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης και των ισχυρών ανέμων που έστειλαν τις φλόγες προς το Πανόραμα Αχαρνών και την περιοχή της Αμυγδαλέζας, λίγο μετά τις 12:25 αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση της δομής της Αμυγδαλέζας, που βρίσκεται δίπλα στη Σχολή της Αστυνομίας.

Διαβάστε σχετικά: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάρνηθα: Εκκενώνουν το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας

Αγνοείται 77χρονος στη Χασιά

Ένας 77χρονος άνδρας αγνοείται στην περιοχή της Χασιάς από την Τρίτη με τους συγγενείς του να κάνουν έκκληση μέσω του OPEN.

Διαβάστε επίσης: Αγνοείται 77χρονος στην Χασιά – Δραματική έκκληση συγγενών του (Video)

Συγγενής του ηλικιωμένου ανέφερε ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο κοντά στο δημαρχείο. Η ίδια πήγε από εκεί και της είπαν ότι δεν τον είχαν δει. Στη συνέχεια έψαξε και στο σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκε.

Η γυναίκα ρώτησε και στα νοσοκομεία, ωστόσο της είπαν ότι με τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν υπάρχει κάποιος άνδρας εκτός αν πρόκειται για αγνώστων στοιχείων.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Κοντά στα σπίτια οι φλόγες – Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία (Videos)

Ξεμένουν από νερό

«Είμαστε τρείς ώρες χωρίς νερό, είναι ντροπή, καίγονται σπίτια» καταγγέλλει εθελοντής για την μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Πάρνηθα. Μιλώντας στην κάμερα του OPEN ο Θεόδωρος Ρέντζος, σημείωσε ότι εδώ και τρεις ώρες καίγονται σπίτια και δεν έχουν νερό για να επιχειρήσουν, καταγγέλλοντας την περιφέρεια η οποία όπως ανέφερε έχει την ευθύνη για να στείλει υδροφόρες προκειμένου να γεμίσουν τα πυροσβεστικά και εθελοντικά οχήματα.

Διαβάστε σχετικά: Δραματική καταγγελία εθελοντή για τη φωτιά στην Πάρνηθα: «Είμαστε τρεις ώρες χωρίς νερό – Απούσα η περιφέρεια» (Video)

«Θέλω να καταγγείλω, είναι ντροπή επί 3 ώρες η Πυροσβεστική να μην έχει νερό, χωρίς να φταίει η ίδια γιατί την οργάνωση την έχει η Περιφέρεια. Η Περιφέρεια είναι απούσα, είναι ντροπή. Κάνουν υπέρμαχες προσπάθειες οι πυροσβέστες, αλλά οι υδροφόρες είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Δεν υπάρχει νερό, καίγονται αυτή την ώρα σπίτια και κάθεται αυτό το όχημα τώρα και δε μπορώ να κάνω ένα μέτρο, να σβήσω. Είναι ντροπή.» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter