Ανησυχία από τον ΠΟΥ για την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη

Ανησυχία από τον ΠΟΥ για την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη

Το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη είναι ένα «ταχέως εξελισσόμενο γεγονός» το οποίο θα εξαπλωθεί ευρύτερα στην κοινότητα εάν δεν ληφθούν μέτρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη η Δρ. Κάθριν Σμόλγουντ, της ευρωπαϊκής ομάδας έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Βλέπουμε ξεκάθαρα αρκετά γρήγορη συνεχιζόμενη εξάπλωση», δήλωσε η Σμόλγουντ και συμπλήρωσε: «Μπορούμε πραγματικά να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις εκδηλώσεις για να παρέχουμε στοχευμένες πληροφορίες και συμβουλές στους ανθρώπους».

Ταυτόχρονα, η ίδια διευκρίνισε ότι ο περιορισμός της επιδημίας μπορεί να είναι εφικτός, δεδομένου ότι ο ιός εξαπλώνεται πολύ πιο αργά από αερομεταφερόμενα παθογόνα όπως ο Covid-19, όμως ο αριθμός των λοιμώξεων που υπάρχουν ήδη σημαίνει ότι δεν θα είναι εύκολο να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος.

«Έχει εξαπλωθεί τόσο ευρέως, τα κρούσματα δεν συνδέονται μεταξύ τους και δεν έχουμε ούτε μία αλυσίδα μετάδοσης», είπε η δρ Σμόλγουντ και συμπλήρωσε ότι «μια πλήρης απαγόρευση τω μαζικών συγκεντρώσεων, όπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, θα ήταν εντελώς αντιπαραγωγική».

Οι δηλώσεις της Σμόλγουντ έρχονται ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο εντόπισε 82 νέα κρούσματα αυτή την εβδομάδα και συνολικά 190 κρούσματα μέχρι στιγμής. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η άνοδος των κρουσμάτων καταγράφεται την εβδομάδα του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, κατά την οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθούν μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου σε γιορτές στον δρόμο και που θα παρακολουθήσουν τις βασιλικές γιορτές.

Πηγή: ΒBC, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter