Μεγάλη ανησυχία και αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα – Έντονες αντιδράσεις

Μεγάλη ανησυχία και αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα – Έντονες αντιδράσεις

Μεγάλη ανησυχία πυροδοτεί η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, παρά τις ενστάσεις των ειδικών, την ημέρα που η χώρα ανακοίνωσε 50.000 κρούσματα κορονοϊού. Βέβαια, όλα αυτά χωρίς να τεθεί θέμα αλλαγής του περίφημου 50%+1- επιβαλλόμενου ποσοστού κρουσμάτων για να σταματήσει η δια ζώσης εκπαίδευση- και ενώ τα ημερήσια κρούσματα σπάνε καθημερινά τα ρεκόρ τα σχολεία ανοίγουν κανονικά. Όλα αυτά με «οδηγό» τα σελφ τεστ και ούτε λέξη για τηλεκπαίδευση.

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει τα παιδιά στο σχολείο τη Δευτέρα χωρίς την αλλαγή του 50%+1

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία την ημέρα που ανακοινώθηκαν 50.000 και πλέον κρούσματα κορονοϊού στην κοινότητα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΟΛΜΕ. Ο οργανωτικός γραμματέας, Ν. Παπαχρήστος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε τις ενστάσεις του υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να μετατραπούν τα σχολεία σε υγειονομικές «βόμβες», όπως τις χαρακτήρισε.

Στο μεταξύ, η υπουργός Παιδείας αναμένεται να συζητήσει για το άνοιγμα των σχολείων και με τους εκπαιδευτικούς σε συναντήσεις που θα έχει την Τετάρτη με τους καθηγητές (ΟΛΜΕ) και τους δασκάλους (ΔΟΕ).

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας

-Προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ μόνο για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο.

-Τα δύο εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

-Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογική του «σταυρού», δηλ. των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Να σημειωθεί οτι στα περισσότερα τμήματα που υπήρχε κρούσμα οι γονείς ετσι κι αλλιώς έκαναν τεστ σε όλα τα παιδιά με δική τους πρωτοβουλία .
-Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες.
-Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ εκείνες τις ημέρες.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς:

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες:

δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα.

Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter