Ανησυχία στη Γαλλία: Σημάδεψαν με το αστέρι του Δαυίδ σπίτια Εβραίων στο Παρίσι

Ανησυχία στη Γαλλία: Σημάδεψαν με το αστέρι του Δαυίδ σπίτια Εβραίων στο Παρίσι
Πηγή φωτογραφίας: Twitter

Με το αστέρι του Δαυίδ σημάδεψαν άγνωστοι σπίτια Εβραίων στο Παρίσι, φέρνοντας στον νου σκοτεινές εποχές, με την αστυνομία να ερευνά τα νέα περιστατικά αντισημιτισμού.

Στο14ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, το βράδυ της Δευτέρας, σχεδιάστηκαν περίπου 60 αστέρια του Δαυίδ.

Η εισαγγελία διεξάγει έρευνα για «υλικές ζημιές που οφείλονται στην καταγωγή, τη φυλή, την εθνικότητα ή θρησκεία». «Το αστυνομικό τμήμα του 14ου διαμερίσματος κάνει έρευνα για φθορές σε περιουσιακά στοιχεία τρίτων με ρατσιστικά κίνητρα που οφείλονται στην καταγωγή, τη φυλή, την εθνικότητα ή τη θρησκεία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αν διαπιστωθεί ότι είναι πράξεις αντισημιτισμού, το αδίκημα τιμωρείται με φυλάκιση έως και 4 ετών και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Σε μια δήλωση στο X, πρώην Twitter, η δήμαρχος της 14ης περιφέρειας Καρίν Πετί καταδίκασε αυτό που αποκάλεσε «μια πράξη που θυμίζει τις τακτικές της δεκαετίας του 1930 και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που οδήγησαν στην εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων».

Παρόμοια γκράφιτι αναφέρθηκαν στις κοντινές πόλεις Aubervilliers το Σαββατοκύριακο, καθώς και στο Saint-Ouen και σε πολλές άλλες παρισινές συνοικίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η Γαλλία που έχει τον μεγαλύτερο εβραϊκό πληθυσμό στην Ευρώπη έχει δει μια αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των αντισημιτικών ενεργειών μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο Ισραήλ.

Η Γαλλία έχει παράλληλα έναν από τους μεγαλύτερους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στην Ευρώπη, με αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, οι πράξεις κάθε είδους —ισλαμοφοβικές, αντιχριστιανικές και αντισημιτικές— έχουν αυξηθεί στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια.

«Αυτές οι εικόνες θυμίζουν τις πιο σκοτεινές ώρες της ιστορίας μας», σχολίασε και ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον.

«Είμαι σοκαρισμένος. Είναι μια πράξη απαράδεκτη. Η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι πολύ ξεκάθαρη: θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την εβραϊκή κοινότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter