Ανοιχτά αφήνει τα καταστήματα ο Σκρέκας παρά τον καύσωνα

Ανοιχτά αφήνει τα καταστήματα ο Σκρέκας παρά τον καύσωνα

Τι και αν η επέλαση του καύσωνα έχει ήδη ξεκινήσει, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στα ύψη, καθώς θα περάσουν τους 40 βαθμούς, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκα, ανακοίνωσε ότι το μέτρο των ανοιχτών καταστημάτων την Κυριακή στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων θα εφαρμοστεί κανονικά, αντί να μεταφερθεί την επόμενη εβδομάδα, που οι θερμοκρασίες θα έχουν πέσει. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη δείχνουν μηδενική ευαισθησία στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Την απόφαση επιβεβαίωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους συναδέλφους εμπόρους, πως τα εμπορικά καταστήματα βάσει νόμου μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, με προτεινόμενο από τον σύλλογο ωράριο λειτουργίας, 11:00-18:00. Από την έναρξη των φετινών θερινών εκπτώσεων, έχει διαπιστωθεί υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πραγματικά χαμηλές τιμές, προβαίνοντας σε αγορές που θα καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες».

Οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν, σε όσα καταστήματα ανοίξουν, να λειτουργήσουν με ωράριο 11.00-18.00, ωστόσο σημειώνεται ότι τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα συνήθως μένουν ανοιχτά 11.00-20.00.

Όσον αφορά τα σουπερμάρκετ, κάθε αλυσίδα διαμορφώνει τη δική της πολιτική αναφορικά με τη λειτουργία τις Κυριακές. Ωστόσο, αυτή την Κυριακή έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα λειτουργήσουν, εκτός από τις τουριστικές περιοχές.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter