Ανοιχτό μάθημα devised performance με τη Νέλλη Πουλοπούλου

Ανοιχτό μάθημα devised performance με τη Νέλλη Πουλοπούλου

Η Νέλλη Πουλοπούλου σε ανοιχτό μάθημα «Πως δημιουργώ μια devised performance» την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου (ώρες 20.00-22.30) στο Quilombo Centro Cultural.

Το εργαστήριο εστιάζει στους τρόπους σύνθεσης και τα εργαλεία μιας performance που δημιουργείται από το μηδέν. Μια ιδέα, παρόρμηση, αντικείμενο, ή φωτογραφία μπορούν να γίνουν στοιχεία σύλληψης της παράστασης.

Καθώς το θέατρο εξελίχθηκε στο σύγχρονο κόσμο, αναπτύχθηκε η ιδέα ότι η μεγαλύτερη αξία του είναι η ίδια η επιτελεστική πράξη. Ο-Η δημιουργός είναι και «συγγραφέας», και το παραστατικό έργο αποτελείται από ένα κολάζ διαφορετικών υλικών που δομούν ένα καινούργιο έργο.

Η έννοια του σώματος στο χώρο-τοπίο και οι αισθήσεις, αντικαθιστούν την ανάγκη για κατανόηση του νοηματικού «μηνύματος». Το κοινό βίωμα performer και θεατή αποτελεί στόχο και όχι αποτέλεσμα. Ο λόγος χρησιμοποιείται ως μέσο κατάδυσης στο ασυνείδητο και αναμόχλευσης συναισθημάτων, πεποιθήσεων και αξιακών συστημάτων. Οι σχέσεις επιτρέπεται να διαμορφώνονται με άναρχη δομή και ποιητική πρόθεση.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει:
– σωματικές πρακτικές
– τεχνικές και εργαλεία υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού
– τεχνικές σύνθεσης και σκηνοθεσίας
– solo και ensemble
– δραματουργική δομή
– εικαστικότητα του παραστατικού χώρου

Συντονίστρια: Νέλλη Πουλοπούλου

Info:
Κάθε Τετάρτη 20.00-22.30
Διάρκεια: Οκτώβριος Ιούνιος

ανοιχτό μάθημα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου
πληροφορίες-κρατήσεις: quilombolaworkshops@gmail.com – 6907530418

Quilombo Lab
Σερβίων 8, 1 ος όροφος
Ακαδημία Πλάτωνος
Τηλ. 2105227961
(metro Μεταξουργείο-Κεραμεικός)

www.quilombo.gr
fb. Quilombo Centro Cultural
insta. Quilombolab

Η Νέλλη Πουλοπούλου είναι σκηνοθέτης, χορογράφος και performer.Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Το έργο της επικεντρώνεται στο devised theater, με άξονα τη δράση έξω από τα στερεότυπα. Στην πρακτική της εστιάζει στην οργανικότητα, ερευνά την κίνηση, τον ήχο και το λόγο που πηγάζουν αυτόματα από τον ήσυχο νου και το ελεύθερο σώμα.Στις τεχνικές της συμπεριλαμβάνονται το σωματικό θέατρο, ο χορός, site specific performance και Butoh.

Αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και συνέχισε την πενταετή εκπαίδευσή της πάνω σε πρακτικές σωματικού θεάτρου (Grotowski, Odin Teatret) με την Άννα Μαχαιροπούλου (ALLO OMMA) και Butoh δίπλα στον Ιάπωνα χορευτή και χορογράφο Atsushi Takenouchi (Jinen Butoh), με τον οποίο συνεργάστηκε ως σκηνοθέτης και χορεύτρια, κάνοντας έρευνα πάνω στον συσχετισμό Αρχαίας
ελληνικής μυθολογίας και Butoh.

Η Νέλλη είναι συνιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του πολιτιστικού οργανισμού Quilombo Lab (www.quilombo.gr) και μέλος της ερευνητικής ομάδας CLEA (COMMUNITY LIVING EDUCATION).

Έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, χορογράφος, χορεύτρια και performer σε θεατρικούς οργανισμούς και φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαλκανικό φεστιβάλ Βουλγαρίας, Εθνικό θέατρο Πολωνίας GRECJI Festival, Αισχύλεια Ελευσίνας,Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων, Θέατρο Ροές, Badminton, Φούρνος, Αργώ, Booze Cooperativa. Διδάσκει σεμινάρια θεάτρου και χορού σε ιδιωτικούς, δημόσιους και φυσικούς χώρους και έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Τελευταίες παραστάσεις της είναι: “Au Talk” (Quilombo Centro Cultural 2019) η τριλογία “Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι/Το κλουβί/Η συνέντευξη/Το ον” (Αντιφασιστικό Φεστιβάλ παραστατικών Τεχνών, Art factory, Pocket theater Festival, Δημόσιοι χώροι 2016, 2017, Κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων 2018). Τo 2021 συνεργάστηκε ως performer στην παράσταση “Ρέα Φρατζή [Έξοδος]” της ‘Άννας Τζάκου και ως δραματουργός και βοηθός σκηνοθεσίας στην site specific performance ¨Πριν το μετά..¨ της Αγγελικής Παπαδάτου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter