Αντιδρούν οι φοιτητές για την πανεπιστημιακή αστυνομία – Δυναμική πορεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Photos)

Αντιδρούν οι φοιτητές για την πανεπιστημιακή αστυνομία – Δυναμική πορεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Photos)

Δυναμική και μαζική πορεία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας πραγματοποίησαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας. Οι φοιτητές έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας λόγω απόπειρας καταστολής της συγκέντρωσης των φοιτητών από τα ΜΑΤ, που χρησιμοποίησαν χημικά και επιτέθηκαν σε διαδηλωτές.

Συγκεκριμένα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την Πολυτεχνειούπολη και την Πανεπιστημιούπολη, όπου με τη συνεχή δυναμική παρουσία τους έξω από τις πύλες έδιωξαν τα όργανα της πανεπιστημιακής αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚ και ΔΕΛΤΑ.

Έπειτα από την πίεση των Φοιτητικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των Φοιτητικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, όπου κατήγγειλαν την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στην χθεσινή κινητοποίηση και ξεκαθάρισαν ότι με την οργανωμένη πάλη τους θα βάλουν εμπόδια στην είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι των Πανεπιστημίων, καθώς τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι Σύλλογοι Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ. Την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας καταγγέλλει επίσης ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού Φιλοσοφικής Σχολής.

Στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκαν και καθηγητές των Ιδρυμάτων, αλλά και εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων και σωματείων της Αττικής.

Κινητοποίηση αλληλεγγύης πραγματοποίησαν και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter