Αντιφατικός Μητσοτάκης: «Το 41% δεν είναι άλλοθι» αλλά «μηδένισε το πολιτικό κοντέρ»

Αντιφατικός Μητσοτάκης: «Το 41% δεν είναι άλλοθι» αλλά «μηδένισε το πολιτικό κοντέρ»
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Χωρίς αυτοκριτική για τις πολτικές που στοίχισαν πολύ στους πολίτες και με την πρωτοφανή δικαιολογία ότι «το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές» εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

«Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή αλλά με αυξημένη ευθύνη. Δεν είναι άλλοθι για λάθη αλλά ευθύνη για αποτέλεσμα», είπε αλλά το χρησιμοποίησε ακριβώς ως άλλοθι για να μην εξηγήσει γιατί η χώρα έχει πρωτιά στη φτώχεια και στην ακρίβεια στην ΕΕ.

Τόνισε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ έθεσε το κόμμα σε εγρήγορση, ενώ εξήρε το έργο του απερχόμενου Γραμματέα της ΠΕ Παύλου Μαρινάκη και εξέφρασε την βεβαιότητα του για την επιτυχία της νέας Γραμματέως της ΠΕ Μαρίας Συρεγγέλα, την οποία ζήτησε να στηρίξει ομόφωνα η ΠΕ.

Παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας παραμένει και είπε ότι θα στηρίξει τους πολίτες και ότι η κυβέρνηση προώθησε 20 νομοσχέδια με στόχο τις μεταρρυθμίσεις. Τα αποτελέσματα βέβαια φαίνονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τα οποία επισκέφθηκε τις τελευταίες μέρες αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα στο καλάθι του νοικοκυριού καθώς τα καρτέλ και η αισχροκέρδεια συνεχίζουν ακάθεκτα.

Για τη δημόσια υγεία υποσχέθηκε ότι θα γίνουν 6.500 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ, λιγότερες δηλαδή από όσες είχε υποσχεθεί προεκλογικά, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία, βρίσκονται σε διάλυση.

Μεσανατολικό

Ο πρωθυπουργός ανέφερε 4 σημεία εθνικής θέσης για το μεσανατολικό:

  • Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα μετά τη βάρβαρη επίθεση που δέχθηκε, πρέπει να απελευθερωθούν οι όμηροι.
  • Το Ισραήλ οφείλει να αντιδρά στο πλαίσιο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου διαχωρίζοντας τη Χαμάς από το λαό.
  • Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την κλιμακούμενη αντίδραση του Ισραήλ και τις μεγάλες απώλειες των αμάχων.
  • Οριστική λύση μόνο με πολιτική υπέρβαση με την ίδρυση δυο κρατών με αμοιβαία αναγνώριση.

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε την κρίση στην αξιωματική αντιπολίτευση και είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν εάν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο, και παίζουν “μαξιλαροπόλεμο”.

Το ΠΑΣΟΚ-είπε- έχει μηδενιστικό λόγο προσδοκώντας να πάρει τη δεύτερη θέση, αγνοώντας ότι η αρνητική πολιτική που μιμούνται δεν είναι ώριμο φρούτο αλλά σάπιο φρούτο, με ξεπερασμένα συνθήματα.

Κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να μην ασχολούνται με το τι γίνεται στην άλλη όχθη, είπε ότι “τα καθήκοντα μας αποκτούν άλλες διαστάσεις, έχουμε την αναμέτρηση των ευρωεκλογών που θα είναι μια πολιτική αναμέτρηση”.

«Ο προεκλογικός αγώνας θα έχει παραταξιακό χαρακτήρα και το στοίχημα της κάλπης θα είναι σύνθετο. Να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα του τόπου και να εκλέξει η χώρα στελέχη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η καθαρή νίκη της ΝΔ είναι η απάντηση και στα δυο ζητούμενα», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

«Το στοίχημα είναι να γίνουμε Ευρώπη σε όλα τα πεδία και θα το κερδίσουμε» είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, την ώρα που η απόσταση, τόσο στο κράτος δικαίου, με τις υποκλοπές και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών με την ακρίβεια, το διαλυμένο ΕΣΥ και τους καθηλωμένους μισθούς τον διαψεύδει.

Τέλος, εξήρε το έργο του Παύλου Μαρινάκη ως γραμματέα της ΠΕ του κόμματος της ΝΔ και καλωσόρισε την νέα γραμματέα Μαρία Συρεγγέλα.

Διαβάστε επίσης: Σαρώνει η ακρίβεια: «Αγοράζω χτυπημένα φρούτα γιατί είναι πιο φτηνά»

Εγκατέλειψαν το ΕΣΥ, έφεραν τους ιδιώτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter