ΣΥΡΙΖΑ: Yπερψηφίστηκε η εισήγηση Σβίγκου για εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο

ΣΥΡΙΖΑ: Yπερψηφίστηκε η εισήγηση Σβίγκου για εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο

Αφού πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε με ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία (160 θετικές ψήφους) να πραγματοποιηθεί Διαρκές  Συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ σε ότι αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου, αποφασίστηκε η πρώτη κάλπη να στηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και στις 16 Σεπτεμβρίου η δεύτερη κάλπη για την εκλογή Προέδρου.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το documentonews.gr, είχε κατατεθεί και μια δεύτερη πρόταση ή όποια, όμως, μειοψήφισε. Η μειοψηφούσα πρόταση που έλαβε μόλις 88 ψήφους προέβλεπε τη διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου, Εκτάκτου Συνεδρίου στις 24 Οκτωβρίου και 26 Νοέμβρη εκλογή Προέδρου.

Πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το documentonews.gr αναφέρουν ότι μετά την κατάθεση της αντιπρότασης, και αφού ξεκίνησε η ψηφοφορία, επικράτησε σχετική ένταση μεταξύ των μελων της Κεντρικής Επιτροπής. Μέλη της Κ.Ε. που υποστήριζαν την αντιπρόταση ζήτησαν να επαναληφθεί η ψηφοφορία καθότι στην αίθουσα, όπως υποστήριξαν, βρίσκονταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ανηκαν στο σώμα της Κ.Ε.

Ωστόσο, άμεσα έπεσαν οι τόνοι και η ψηφοφορία επαναλήφθηκε αλλά αυτή τη φορά όχι δια της ανάτασης χεριού, αλλά ονομαστικά.

Να σημειωθεί ότι την αντιπρόταση που συγκέντρωσε μόλις 89 θετικές ψήφου, κατέθεσε ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος (συντονιστής τμήματος μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ) και στήριξαν οι κ. Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Παύλος Πολάκης, Ρένα Δούρου και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Πρόταση Σβίγγου για την ανάδειξη του Προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Πρόταση Σβίγγου για την ανάδειξη του Προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Κατεβαίνει πρόταση για αλλαγή χρονοδιαγράμματος – Ποιος στηρίζει ποιον για Πρόεδρο

Ραγκούσης: Υπέρ της εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter