Ραγκούσης: Υπέρ της εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο

Ραγκούσης: Υπέρ της εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο

«Η διαδικασία εκλογής Προέδρου είναι η κατεξοχήν και ίσως η μοναδική διαδικασία που επιτρέπει κι επιτάσσει τις προσωπικές πολιτικές πλατφόρμες. Με την έννοια της υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγεσία, που εκ των πραγμάτων απαιτεί και προϋποθέτει την γνωστοποίηση της πολιτικής πρότασης του/της κάθε υποψηφίου για τη μελλοντική πορεία του κόμματος» ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον ίζοντας μάλιστα ότι είναι υπερ της εκλογής προέδρου τον Σεπτέμβριο: «το συνέδριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει νωρίτερα από την περίοδο Νοεμβρίου- Ιανουαρίου».

Σημεία της ομιλίας του:

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου είναι η κατεξοχήν και ίσως η μοναδική διαδικασία που επιτρέπει κι επιτάσσει τις προσωπικές πολιτικές πλατφόρμες.

Με την έννοια της υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγεσία, που εκ των πραγμάτων απαιτεί και προϋποθέτει την γνωστοποίηση της πολιτικής πρότασης του/της κάθε υποψηφίου για τη μελλοντική πορεία του κόμματος.

Όμως μία κρίσιμη επισήμανση.

Οι προσωπικές στρατηγικές θα πρέπει να προσαρμοστούν στο κόμμα και όχι το κόμμα στις προσωπικές στρατηγικές.

Το κόμμα θα ορίσει τον οδικό χάρτη των υποψηφίων κι όχι οι υποψήφιοι τον οδικό χάρτη του κόμματος.

Και βέβαια, δεν μιλάει κάνεις για φάστ τρακ συνέδριο. Όλοι συμφωνούμε για το αντίθετο. Το συνέδριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει νωρίτερα από την περίοδο Νοεμβρίου- Ιανουαρίου. Το συνέδριο πρέπει να είναι βαθιά πολιτικό.

Ένας πραγματικά ουσιαστικός λόγος για να προηγηθεί το Συνέδριο θα ήταν να εγείρει κάποιος θέμα αλλαγής της διαδικασίας εκλογής Προέδρου, από τη βάση του κόμματος, από τα μέλη.

Μια διαδικασία που εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και με μεγάλη πλειοψηφία ενέκρινε το προηγούμενο συνέδριο. Αυτό ναι το καταλαβαίνω. Εγείρει κάποιος τέτοιο θέμα;

Είναι φαστ Τρακ η εκλογή προέδρου; Οχι βέβαια. Θα ήταν αν είχαμε επιλέξει τον Ιούλιο. Τον Σεπτέμβριο όμως δεν είναι. Είναι 2 ολόκληροι και πλέον μήνες όπου μπορούν ου υποψήφιοι να αναπτύξουν πλήρως

Υπο αυτήν την έννοια, υπάρχει το ερώτημα: έχουμε το περιθώριο να αναβάλουμε για τον Νοέμβριο την απόφασή μας για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα. Η προσωπική μου γνώμη είναι πως όχι, σ και σ, εάν θέλουμε να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα να επιβιώσει το πολυτραυματισμένο κόμμα μας. Πρέπει να ανακόψουμε την πτωτική τάση και το μόνο μέσο, εργαλείο, ή πολιτικό γεγονός που διαθέτουμε, είναι η εκλογή νέου Προέδρου. Δεν έχουμε κάποιο άλλο.

Άρα στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δίλημμα Σεπτέμβριος ή Νοέμβριος. Το δίλημμα είναι ή τον Σεπτέμβριο ανακόπτουμε την πτωτική τάση και ξεκινούμε την πορεία ανάκαμψης ή αφήνουμε την πτωτική τάση να συνεχιστεί μέχρι τον Νοέμβριο με ανυπολόγιστες επιπτώσεις. Υπό αυτήν την έννοια η εκλογή Προέδρου τον Σεπτέμβριο είναι μονόδρομος είναι η μόνη λύση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter