Αντώναρος: Γυρίζουν την πλάτη στον Μητσοτάκη

Αντώναρος: Γυρίζουν την πλάτη στον Μητσοτάκη

Με τέσσερις διαφορετικές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή μεταφέρει τις πληροφορίες του για το τι συμβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση για την πλήρη αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας.

Όπως αναφέρει ενώ πριν μερικές εβδομάδας «έκαναν ουρά» για να μιλήσουν στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό ή με το νούμερο δύο του Μεγάρου Μαξίμου τώρα, ο ίδιος τους αναζητεί και τον αγνοούν.

Παράλληλα ζητά μια συζήτηση για την απόδοση ευθυνών για την πανδημία σημειώνοντας πως πληρώνουμε τον υψηλότερο φόρο ζωής στην Ευρώπη.

Αλλά οι βολές του είναι και προς τα Μέσα Ενημέρωσης που εξακολουθούν να παραπληροφορούν προσπαθώντας να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τα σοβαρά θέματα και προφανώς τις αποτυχίες της κυβέρνησης. Και αφού έχει ήδη λάβει θέση κατά της δίωξης Βαξεβάνη τόσο με δηλώσεις («Πρακτικές που θυμίζουν δικτατορικά καθεστώτα») όσο και με αναρτήσεις του, σημειώνει πως η ελληνική δημοσιογραφία αυτοχειριάζεται αφού ασχολούνται «για 4η μέρα με τον τραγικό σκοτωμό ενός άγνωστου Έλληνα που οδηγούσε ένα πανάκριβο αυτοκίνητο»…

Για να συμπληρώσει στο τέλος: O tempora o mores (“Ω καιροί, ω ήθη”)*

Tweet 1

Μέχρι πριν μερικές εβδομάδες κάνανε ουρά στο τηλέφωνο για να του μιλήσουν ή του ίδιου ή του νούμερο 2 στο Μαξίμου. Τώρα δεν του βγαίνουν πολλοί στο τηλέφωνο. Αφήνει μηνύματα, τους αναζητεί. Κι εκείνοι τον αγνοούν. Επιδεικτικά. Έτσι μαθαίνω. Κυρίως τρεις από τους… μεγάλους που τον βοήθησαν, αλλά και αρκετοί μικρότεροι. Κάτι αλλάζει…

Tweet 2

Όσο πιο ψηλό είναι το θλιβερό τίμημα του κορωνοιου — σήμερα ξανά τριψήφιο — τόσο πιο εξαφανισμένος είναι ο δήθεν υπεύθυνος πρωθυπουργός που μας είχε προϊδεάσει καμία δεκαριά φορές για το “τελευταίο μίλι”. Λες και δεν τον αφορά. Πλήρης ανευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία.

Tweet 3

Ήρθε η ώρα να αρχίσει η συζήτηση + η απόδοση ευθυνών γιατί εξακολουθούμε να πληρώνουμε αδιανόητο φόρο ζωής στην πανδημία. Τον υψηλότερο στην Ευρώπη. Χωρίς διακοπή.

Τώρα. Όχι αύριο. Χωρίς αναβολή και αστείες δικαιολογίες. Δημόσια συζήτηση με πρωτοβουλία όλων, και κυρίως της αντιπολίτευσης.

Tweet 4

Σε 48 ώρες 200 νεκροί συμπολίτες μας από κορωνοιο. Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Αλέκος   Φασιανός. Κι όμως τα περισσότερα ΜΜΕ εξακολουθούν να ασχολούνται για 4η μέρα με τον τραγικό σκοτωμό ενός άγνωστου Έλληνα που οδηγούσε ένα πανάκριβο αυτοκίνητο. Η ελληνική δημοσιογραφία αυτοχειριάζεται. O tempora o mores.

* Ο tempora ο mores είναι φράση του Κικέρωνα, από το 4ο βιβλίο (κεφάλαιο 25) της δεύτερης ομιλίας του εναντίον του Ρωμαίου κυβερνήτη της Σικελίας, Gaius Verres, και από την πρώτη ομιλία του εναντίον του Κατιλίνα. Μεταφράζεται επί λέξει ως “Ω καιροί, ω ήθη”.

Η συγκεκριμένη φράση χρησιμοποιείται σήμερα για να γίνει κριτική ηθών και πράξεων του παρόντος, με τόνο ειρωνικό ή σαρκαστικό.

Διαβάστε επίσης

Ευάγγελος Αντώναρος για δίωξη Βαξεβάνη: «Πρακτικές που θυμίζουν δικτατορικά καθεστώτα»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter