Ανυπότακτη Αττική: «Για μια Αττική των πολλών, για τη ζωή που μας αξίζει!» (Video)

Ανυπότακτη Αττική: «Για μια Αττική των πολλών, για τη ζωή που μας αξίζει!» (Video)

«Δύναμή μας, η φωνή σου» , έγραφε το πανό πίσω από τα στελέχη της Ανυπότακτης Αττικής,  που παρουσίασαν το μεσημέρι  της Τετάρτης (13.9.2023), τις θέσεις του συνδυασμού τους  ενόψει  των  Περιφερειακών  εκλογών  της 8ης Οκτωβρίου 2023.  Το ψηφοδέλτιο που συγκρότησε για την Περιφέρεια Αττικής  περιλαμβάνει ανθρώπους από το χώρο  της ριζοσπαστικής αριστεράς ,  από ΛΑΕ-Ανυπότακτη Αριστερά, ΜέΡΑ25 ,  ανένταχτους,   ακτιβιστές , μέλη κινημάτων. Τους συνδέει  η απόφαση να  συσπειρωθούν για να εκφραστεί , όπως λένε,  πιο δυναμικά το ρεύμα αντίστασης  κατά της  πολιτικής που επενδύει στην εξαθλίωση των πολλών και θυσιάζει τους ανθρώπους και το περιβάλλον στο βωμό των υπερκερδών της ολιγαρχίας .

Η «Ανυπότακτη Αττική» προβάλλει το  ρόλο της ως δύναμης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που  θα παλεύει για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών,  για  κοινωνικά χρήσιμα έργα, αντιπλημμυρικά, δασοπροστασίας και πρόληψης, για την προστασία ελεύθερων  δημόσιων χώρων. Τις θέσεις της ανέδειξαν κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου οι Μαριάνα Τσίχλη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, ο Νίκος Θεοχαράκης, Καθηγητής πολιτικής οικονομίας (ΕΚΠΑ), Υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο Στάθης Τσίφτης, πρ. αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου, Υποψήφιος στο Δυτικό Τομέα Αθηνών αλλά και   ο Κρίτων Αρσένης, πρώην  Βουλευτής ΜέΡΑ25, ακτιβιστής του περιβαλλοντικού και οικολογικού κινήματος.

Στο κάλεσμά τους  «Για μια Αττική των πολλών, για τη ζωή που μας αξίζει!» επισημαίνουν  μεταξύ άλλων την ανάγκη να μπουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο δυνάμεις που θα είναι η φωνή των κινημάτων , εξουδετερώνοντας  το θεσμικό φραγμό που επέβαλλε η κυβέρνηση με το 3% ως όριο εκλογικής εισόδου στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter