Αποκαλυπτική έρευνα – Τι πιστεύουν οι νέοι μετά το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη

Αποκαλυπτική έρευνα – Τι πιστεύουν οι νέοι μετά το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη

Η οργή και η απελπισία είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στους νέους και τις νέες της χώρας μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, όπως προκύπτει από την αποκαλυπτική έρευνα του Eteron – Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή.

Η νέα γενιά αποδίδει πολιτικές ευθύνες όσον αφορά το δυστύχημα, με το 59,5% να δείχνει ως κύρια υπεύθυνη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι 13,1% του σταθμάρχη.

Συνολικά, τα Τέμπη επηρέασαν την άποψη των νέων σε μία σειρά από ζητήματα όπως η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι ιδιωτικοποιήσεις σε ποσοστά που αγγίζουν έως το 80%, ενώ στην ερώτηση «τι πρέπει να αλλάξει για να είναι ασφαλείς οι μεταφορές», η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της επανακρατικοποίησης των σιδηροδρόμων (38,3%).

Στη νέα γενιά παρατηρείται επίσης κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς, με τα μεγαλύτερα ποσοστά δυσπιστίας να συγκεντρώνουν τα πολιτική κόμματα (88,5%) και η κυβέρνηση (75,4%).

Για τους νέους, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ακρίβεια (69,4%), με δεύτερο τη διαφθορά (58,3%). Όσον αφορά τις πολιτικές τοποθετήσεις, η πλειοψηφία (22,2%) απαντά ότι δεν πρόσκειται σε καμία ιδεολογία, παρά μόνο στο άτομο, ενώ το 19,3% απαντά ότι δεν έχει άποψη. Ακολουθούν οι σοσιαλδημοκρατικές απόψεις, ενώ ο νεοφιλελευθερισμός συγκεντρώνει πολύ χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας (4,3%).

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα του Eteron εδώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter