Αποκαλυπτικό έγγραφο: Αστυνομικοί αδιάφοροι να αντιμετωπίσουν το έγκλημα

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Αστυνομικοί αδιάφοροι να αντιμετωπίσουν το έγκλημα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Μια Αστυνομία που δεν ασχολείται με το έγκλημα αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο που στάλθηκε σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας.

Στο εν λόγω έγγραφο, που αποκάλυψε το in.gr, διαπιστώνεται η απροθυμία των αστυνομικών να συμμετέχουν σε ειδικές δράσεις για την αποτροπή εγκληματικών επιθέσεων κι ομολογούνται αδυναμίες και παθογένειες σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών.

Αυτά καταγράφουν ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. – στα οποία καταλογίζονται ωστόσο και στα ίδια προβληματικές επιλογές όπως στην επίθεση των νεοναζί χούλιγκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια τον περασμένο Αύγουστο.

Αστυνομικοί τοπικών τμημάτων επικαλούνται υποστελέχωση κι αποψίλωση των υπηρεσιών τους που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την συμμετοχή σε αυτές τις ενέργειες για περιορισμό της παραβατικότητας.

Το αποκαλυπτικό έγγραφο συντάχθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 κι έχει τίτλο «εντατικοποίηση αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κι εν γένει παραβατικών συμπεριφορών αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διευθυνσης Αττικής» .

Όπως σημειώνεται σε αυτό «στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος αντιεγκληματικής πολιτικής για την περίοδο 2020 – 2024 και κατόπιν χαρτογράφησης της εγκληματικότητας σε τοπικό επίπεδο εκπονήθηκαν και αναπτύσσονται ειδικά επιχειρησιακά σχέδια δράσης με μεικτά συνεργεία ελέγχου καθώς και έκτακτες ειδικές δράσεις εξορμήσεις . Με κύριο γνώμονα την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων παραβατικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Πρόκειται για διαπιστώσεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. «Από τις μέχρι σήμερα υποβληθείσες αναφορές σας προκύπτει μειωμένη απόδοση των υπηρεσιών σας και μη επαρκής στελέχωση των σχεδίων δράσεων κι εξορμήσεων με τον ανάλογο αριθμό ατόμων και μέσων. Με ευθύνη των διευθυντών των υπηρεσιών σας να ελέγχεται η πορεία υλοποίησης των δράσεων δίνοντας ειδικότερες εντολές και οδηγίες σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ανακύψει οποιοδήποτε πρόβλημα , ασκώντας παράλληλα τον αντίστοιχο πειθαρχικό έλεγχο , στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας , σε περίπτωση κατά την οποία συνεχισθεί να παρατηρείται αναίτια χαμηλή ή και μηδενική δραστηριότητα των υφιστάμενων σας υπηρεσιών», αναφέρεται.

Τέλος υπάρχει μια προειδοποίηση ότι «επισημαίνεται ότι εφεξής η αναίτια επαναλαμβανόμενη, σε καθημερινή βάση μηδενική απόδοση δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτή».

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει η 34χρονη που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – «Ήθελε να με σκοτώσει, με κρατούσε από τον λαιμό δυνατά» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter