«Αποστάσεις» Μπακογιάννη: Οι όροι χρήσης των F-16 από την Τουρκία θα είναι γενικοί (Audio)

«Αποστάσεις» Μπακογιάννη: Οι όροι χρήσης των F-16 από την Τουρκία θα είναι γενικοί (Audio)

Το αυτονόητο απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη όσον αφορά τις δηλώσεις της κυβέρνησης πως η Τουρκία πρέπει να δεχθεί ως όρους για την πώληση των αμερικανικών αεροσκαφών F-16 ότι δεν θα παραβιάσουν το FIR Αθηνών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε σχετική ερώτηση στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς τέτοιους όρους. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι «ρεαλιστικό» να υπάρχει τέτοιος όρος για τα F16 που αγοράζει η Τουρκία από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο πρόσθεσε πως αυτό που θα μπορούσε να υπάρξει είναι μια δήλωση που ενυπάρχει στην ουσία του ΝΑΤΟ, πως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά συμμάχων.

Απαντώντας είπε: «Έναν τέτοιον όρο γραπτό όχι. Έναν όρο ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν αλληλοσκοτώνονται με κάτι τέτοιου είδους διατύπωση, δηλαδή το αυτονόητο του ΝΑΤΟ, νομίζω ότι θα μπορεί κανείς να το περιμένει».

Προφανώς αφορά μια σταθερή θέση της Αθήνας που αποτελεί και θέση του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα να εξασφαλίζεται ότι νατοϊκοί εξοπλισμοί δεν χρησιμοποιούνται κατά νατοϊκών συμμάχων.

Αυτό ωστόσο είναι ένας γενικός όρος και περισσότερο αποτελεί «ευχή» παρά δέσμευση.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ

Αισχροκέρδεια και funds που περιμένουν να τους κατασπαράξουν καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι (Video)

Άδωνης Γεωργιάδης: Απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με χρέωση των ασφαλισμένων

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter