Aποθέωση Γκάλη από Αντετοκούνμπο, Ιτούδη, Σπανούλη

Aποθέωση Γκάλη από Αντετοκούνμπο, Ιτούδη, Σπανούλη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απουσίασε από τη χθεσινή τελετή προς τιμή του Νίκου Γκάλη στο ΟΑΚΑ, αλλά έσπευσε σήμερα να υποκλιθεί στο μεγαλείο του ανδρός με μία εύγλωττη αν και λακωνική ανάρτηση, την οποία συνόδευε φωτογραφία των δύο από παλαιότερη εκδήλωση ενημέρωσης για τον αυτισμό.

«Aναγνωρίζω έναν “φονιά” όταν κοιτάξω στα μάτια του», έγραφε η λεζάντα του Αντετοκούνμπο, ο οποίος συνεχίζει τη θεραπεία του και ελπίζει να προλάβει τους αγώνες της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ.

Ανάρτηση με φωτογραφία ρετρό -που απεικονίζει τον ίδιο δίπλα στον Γκάλη στα μέσα της δεκαετίας του ’90- έκανε και ο Δημήτρης Ιτούδης. «Ο θεός του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης. Πριν από 30 χρόνια και πλέον, συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, όταν ήμουν σπουδαστής και παθιασμένος με το μπάσκετ, ενώ εσύ μας έκανες χαρούμενους και υπερήφανους. Και χθες είχα το προνόμιο να παρακολουθήσω την τελετή απόσυρσης της φανέλας σου ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Τίποτε άλλο, παρά μόνο τόννοι σεβασμού».

Ο Ιτούδης ήταν παρών ως νεαρός φοιτητής στο Ευρωμπάσκετ του Ζάγκρεμπ του 1989. Παρόμοιες αναρτήσεις έκαναν και αρκετοί παίκτες της τωρινής ομάδας (Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Αγραβάνης κ.α.).

«Νίκο Γκάλη, ήσουν, είσαι και θα είσαι πρότυπο και έμπνευση για πολλές γενιές! Σε ευχαριστούμε!» έγραψε στη δική του ανάρτηση ο Βασίλης Σπανούλης, απών και αυτός από τη γιορτή της Παρασκευής. Στις κερκίδες είδαμε αρκετούς πρώην αρχηγούς της Εθνικής ομάδας: Γιαννάκη, Κακιούζη, Παπαλουκά.

Το πρωί του Σαββάτου, ο 66χρονος Γκάλης ευχαρίστησε δημόσια μέσω των social media το κοινό που τον αποθέωσε και τους ιθύνοντες της ΕΟΚ που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για να τον τιμήσουν.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να σε βραβεύει η αθλητική σου οικογένεια. Είναι περιττά τα πολλά λόγια, όταν η συγκίνηση είναι τόσο μεγάλη. Ευχαριστώ θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο κύριο Ευάγγελο Λιόλιο για την τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπό μου. Ευχαριστώ επίσης τον Γενικό Γραμματέα της FIBA κύριο Ανδρέα Ζαγκλή που μου έκανε την τιμή να είναι παρών. Εύχομαι ολόψυχα η δική μου καριέρα και οι διακρίσεις μου να αποτελέσουν έμπνευση για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ, με τον αθλητισμό, με τις επιστήμες και ό,τι άλλο επιλέξουν να ασχοληθούν. Η μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη απευθύνεται στους φιλάθλους, στον κόσμο που πάντα με είχε στην καρδιά του, όπως κι εγώ εκείνους στη δική μου. Μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε… Σας ευχαριστώ!”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter