ΑΣΟΕΕ: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών – Τι ισχυρίστηκε ο αστυνομικός

ΑΣΟΕΕ: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών – Τι ισχυρίστηκε ο αστυνομικός
Πηγή: Twitter

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που αποτυπώνει τους τέσσερις πυροβολισμούς που έριξε ο αστυνομικός κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από την ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Τετάρτης, σκορπώντας τον πανικό στους οδηγούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην οδό Πατησίων.

Στο βίντεο ο αστυνομικός που καταγράφηκε από το κινεζικό πρακτορείο CGTN φαίνεται να προσπαθεί να απομακρυνθεί με το περιπολικό του, ωστόσο λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης, εγκλωβίζεται και αρχίζει να πυροβολεί στον αέρα, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τους διαδηλωτές, όσο και τους περαστικούς.

 

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το περιπολικό είχε περικυκλωθεί από αγνώστους και τότε, ένας εκ των αστυνομικών που βρίσκονταν στο όχημα πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα.

Τι δήλωσε ο αστυνομικός

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι φοβήθηκε για τη ζωή του. Και πόσθεσε ότι δεν είχε αντιληφθεί την εντολή από το κέντρο της Αστυνομίας να μην περάσει κανένα όχημα από την Πατησίων. Είπε ακόμη ότι νόμιζε πως η εντολή αφορούσε το ρεύμα μπροστά στο Πανεπιστήμιο και όχι το αντίθετο.

Με μία σκωπτική ανακοίνωση αναφέρθηκε στα περιστατικά του αστυνομικού δελτίου του τελευταίου εικοσιτετράωρου ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης. «Το επιτελικό έργο του Νόμου και της Τάξης του κ. Μητσοτάκη και του κ. Θεοδωρικάκου, που προκαλεί ανασφάλεια σε όλους μας, σε κάθε γωνιά της χώρας, ΕΥΤΥΧΩΣ, ολοκληρώνεται στις 21 Μαΐου», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Σπίρτζης: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη προκαλεί ανασφάλεια σε όλους μας

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα έξω από την ΑΣΟΕΕ μέρα μεσημέρι

Πυροβολισμοί στον αέρα μέρα μεσημέρι από αστυνομικό έξω από την ΑΣΟΕΕ (Photos – Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter