Άτακτη οπισθοχώρηση της ΝΔ: Εκτός ψηφοδελτίων και ο Μουσταφά Κατραντζή στη Ροδόπη

Άτακτη οπισθοχώρηση της ΝΔ: Εκτός ψηφοδελτίων και ο Μουσταφά Κατραντζή στη Ροδόπη
Πηγή: Mustafa Katrancı facebook page

Διαστάσεις διάλυσης των προεκλογικών αφηγημάτων της Νέας Δημοκρατίας δίνει η απόσυρση του Μουσταφά Κατραντζή από τις λίστες της Ροδόπης μετά τις αποκαλύψεις Τσίπρα, αφού είναι η τρίτη τις τελευταίες δέκα ημέρες, μετά την διαγραφή του Σπήλιου Κρικέτου για το ρατσιστικό του κρεσέντο, και τις δηλώσεις που αποκαλύπτουν το πρόγραμμα αναλγησίας της Υγείας του Σπύρου Πνευματικού.

Δείτε επίσης: Αποσύρεται ο Μουσταφά Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Μπούμερανγκ γύρισε στη Νέα Δημοκρατία η κατά μέτωπο επίθεση που εξαπέλυσε επί ημέρες στο ζήτημα της Ροδόπης στο πλαίσιο προσέγγισης των ακροδεξιών ψηφοφόρων, αφού είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση του δικού της υποψηφίου βουλευτή, Μουσταφά Κατραντζή, έπειτα από τις αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα πως στο έγγραφο της ΕΥΠ που του δόθηκε υπήρξε σαφής αναφορά στον γαλάζιο υποψήφιο ως «στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου».

Όπως ανέφερε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή:

«Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα που μου έστειλε ο κ. Μητσοτάκης γίνεται σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ. Μιλά για στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου. Λυπάμαι που το κάνω, αλλά αναγκάζομαι για να αποκαλύψω στον ελληνικό λαό τα απύθμενα όρια του θράσους του κ. Μητσοτάκη και της ανευθυνότητάς του. Πέντε μέρες τώρα παριστάνουν τον ανήξερο και δεν σχολιάζουν καν την δήλωση του γαλάζιου υποψηφίου της ΝΔ, ο οποίος μίλησε για Τούρκους της Δυτικής Θράκης σε ένα μέσο τουρκικό. Εγώ δεν θα ζητήσω σήμερα εξίσου ανεύθυνα από τον κ. Μητσοτάκη να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια. Απλά θέλω να καταγράψω την ανευθυνότητα και την υποκρισία».

Ήδη, λίγες ημέρες νωρίτερα, το Μοσχάτο είχε κηρύξει άτακτη υποχώρηση όταν η κουβέντα πήγε στη δράση του Μ. Κατραντζή, έπειτα από αποκαλύψεις για δηλώσεις του αναφορικά με την «τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης». Τότε, γαλάζιες πηγές απαντούσαν πως «ειπώθηκε ότι υπήρχε να ειπωθεί», πασχίζοντας να κλείσουν άγαρμπα το θέμα που οι ίδιοι είχαν ανοίξει.

«Ο κ. Σκέρτσος επί δέκα ημέρες περιφέρεται στα κανάλια χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “εθνική εξαίρεση” και στοχοποιώντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με επιλεκτικές κυπατζίδικες διαρροές στα ΜΜΕ. Σήμερα, όμως, δεν βρήκε μία λέξη για να απαντήσει στην αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα ότι στο δελτίο της ΕΥΠ που του έστειλε ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Κατραντζή ως “στρατευμένος” στο Τουρκικό Προξενείο. Αυτό μετά την αποκάλυψη ότι ο κ Κατραντζή είχε μιλήσει για “Δυτικοθρακιώτες Τούρκους” λίγες μέρες πριν τις εκλογές σε τουρκική εφημερίδα. Περιμένουμε επιτέλους μια σαφή τοποθέτηση. Όχι άλλη υποκρισία, όχι άλλη πατριδοκαπηλία, όχι άλλα επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα» ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις αποκαλύψεις από τον Αλ. Τσίπρα, καθώς στην Πειραιώς απέφευγαν ακόμα και την Κυριακή να πάρουν θέση για το ζήτημα.

Η στάση αυτή τηρήθηκε μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, που ο ίδιος ο -πρώην πλέον- υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια.

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας» ανέφερε ο Μ. Κατραντζή σε ανάρτησή του στο facebook, την οποία επικαλέστηκε αμέσως μετά ο Άκης Σκέρτσος για να κουνήσει -για ακόμα μία φορά- το δάχτυλο στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας μια πρόγευση πως η τρίτη απώλεια μέσα σε δέκα ημέρες για τους γαλάζιους θα εργαλειοποιηθεί και αυτή, στο πλαίσιο των νοσηρών θεωριών με στόχο την προσέλκυση ακροδεξιάς ψήφου.

Σημειώνεται πως μόλις την Παρασκευή, ο υποψήφιος Σπήλιος Κρικέτος, προσπαθώντας να αναπαράξει ακριβώς το ρατσιστικό αφήγημα που βρίσκει «ανοιχτά αυτιά» σε ψηφοφόρους ακροδεξιών κομμάτων, διεγράφη, καθώς όπως φαίνεται ξεπέρασε τα όρια που είχε βάλει το Μοσχάτο. Δέκα ημέρες νωρίτερα, ο υποψήφιος της Εύβοιας, Σπύρος Πνευματικός αναγκαζόταν και αυτός να ανακοινώσει την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια, έπειτα από τις σοκαριστικές δηλώσεις περί διαλογής καρκινικών ασθενών, που κηλίδωσε το πρόγραμμα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter