Αχ κουνελάκι κουνελάκι

Αχ κουνελάκι κουνελάκι

Ομολογώ ότι η φαντασία της στήλης δεν βρίσκεται σε επίπεδο τέτοιο ώστε να μπορεί να προβλέψει τις αλλαγές της στάσης του Αδωνη Γεωργιάδη του Αδιευκρίνιστου. Οσοι επιχείρησαν στο παρελθόν να κάνουν πρόβλεψη περί των προθέσεων, της έκφρασης λόγου ή της στάσης του Αδώνιδος έμειναν τόσο αδιευκρίνιστοι όσο και οι τραπεζικές του καταθέσεις. Ο Γεωργιάδης θα μπορούσες να πεις ότι μοιάζει με μια μελισσούλα που τσιμπολογάει από όλα τα άνθη που τυγχάνει να έχουν εξουσία στο κόμμα στο οποίο εκείνη την περίοδο ανήκει, αλλά δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτικό. Οχι μόνο επειδή οι μέλισσες δεν γκαρίζουν, αλλά και επειδή είναι χρήσιμες. Τις δύσκολες μέρες που ζει ο Αδωνης λόγω της σκευωρίας Novartis που τελικώς δεν ήταν σκευωρία αφού σκευωρία ήταν όσα έκαναν για να μην αποκαλυφθεί το σκάνδαλο, ο συμπαθής υπουργός της πατάτας μοιάζει με κουνελάκι. Τρέχει μια από δω και μια από εκεί πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα τον βρει ο κυνηγός. Κρύβεται σε λαγούμια και φυλλωσιές, αγνοώντας φυσικά τη ρήση «λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του». Κυρίως όμως μοιάζει με κουνελάκι επειδή τρέχει φοβισμένος. Πολύ φοβισμένος. Πού είναι εκείνος ο Αδωνης που απειλούσε ότι θα έγδερνε, θα μήνυε, θα εξόντωνε; Φοβάται μη γίνει στιφάδο. Θα προσφέρουμε δωρεάν τα κρεμμύδια.

Τικ – τακ

Μια παλιά και επικίνδυνη άποψη περί της δημοσιογραφίας θέλει ό,τι δεν καταγράφεται από την τηλεόραση να μην υπάρχει. Ως εκ τούτου, οι φωτιές που άναψαν σε Κρανίδι και Εύβοια για τα κανάλια δεν υπήρξαν ποτέ.

Στο Κρανίδι η φωτιά ξέσπασε μόλις αποχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την περιοχή, όπου φιλοξενήθηκε σε σπίτι γνωστού και ισχυρού επιχειρηματία.

Την επόμενη μέρα ο Κυριάκος βρέθηκε στον Ισθμό για να εγκαινιάσει την επαναλειτουργία της διώρυγας. Μόλις αποχώρησε έγιναν κατολισθήσεις και έκλεισε και πάλι για μερικές ώρες.

Τραγικές συμπτώσεις. Λες και όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να επιβεβαιώνονται οι ανοησίες περί κακής αύρας του Μητσοτάκη

Το θέμα με τις πυρκαγιές είναι ότι καίγονται οι ιεροί τόποι της Μαρέβας. Οσα ανέδειξε μέσα από το Instagram παραδίδονται στις φλόγες. Οπως το πολυτελές ξενοδοχείο Αmanzoe, το οποίο υπήρξε αγαπημένο της απ’ ό,τι μου λένε. Κάηκαν οι πολυτελείς βίλες του ξενοδοχείου, κάηκε η όμορφη φύση, κάηκαν τα πάντα. Ευτυχώς έμειναν οι αναμνήσεις.

Ο Μητσοτάκης δήλωσε περήφανος για την ψηφιακή κάρτα στην Τράπεζα Πειραιώς. Μόνο που η κάρτα με την οποία καταγράφονται η παρουσία και άρα η πληρωμή του εργαζόμενου δεν είναι συνδεδεμένη με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, αλλά με μια εφαρμογή. Ο εργαζόμενος κάνει τικ σε κουτάκια με τις ώρες δουλειάς. Τολμάει να τικάρει τις σωστές;

Μνήμες Φουρθιώτη ξυπνάει η Νικολάου

Για πολλούς λόγους είναι αναστατωμένο το Μαξίμου, αλλά υπάρχει ένας που αφορά τη Σοφία Νικολάου. Η κ. Νικολάου ως γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής έγινε γνωστή στο πανελλήνιο για τις απευθείας αναθέσεις της σε βουλκανιζατέρ και συνεργεία αυτοκινήτων που εμφανίζονταν ως προμηθευτές μασκών και αντισηπτικών του υπουργείου. Επειτα από μηνύσεις του Παύλου Πολάκη, με τις οποίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών της για τις προμήθειες, ο Μητσοτάκης απέσυρε την κ. Νικολάου. Ακολούθησε δηλαδή τη λειτουργία των αγαπημένων της συνεργείων με τα ασύμφορα οχήματα. Η απόσυρση όμως δεν σταμάτησε τις βλέψεις της κ. Νικολάου, η οποία με τις πλάτες Μητσοτάκη σουλατσάρει στην Εύβοια με την ιδιότητα της υποψήφιας βουλευτή. Και το δηλώνει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο. Πρόσφατα έκανε ανάρτηση στο Twitter ότι κατόπιν ενεργειών της πήγαν πυροσβεστικά αεροπλάνα στη φωτιά στην Εύβοια. Η ανάρτηση εκλήφθηκε από το Μαξίμου ως… έκθεση του Μητσοτάκη, αφού ήταν σαν να έλεγε ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί με εντολές Νικολάου. Δεν ήταν όμως το μόνο που σχολιάστηκε στο Μέγαρο. Στο Μαξίμου έφτασαν πληροφορίες ότι η Νικολάου κυκλοφορεί στην Εύβοια σε σενάριο Μένιου Φουρθιώτη. Μετακινείται δηλαδή με συνοδευτικά αυτοκίνητα, θορυβωδώς, επιδεικτικώς και με πολυπληθή αστυνομική συνοδεία. Ειδικά στον Γιώργο Γεραπετρίτη θύμισε την περιπέτεια με τον καθόλου άγνωστό του Φουρθιώτη ο οποίος έκανε επίδειξη ισχύος και επίκληση Μαξίμου. Το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο όταν πριν από μερικές μέρες η συνοδεία της κ. Νικολάου πάρκαρε επιδεικτικά στη Χαλκίδα και έκλεισε τον δρόμο μπροστά στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού. Πρόκειται για τον πολύ γνωστό καθηγητή Ιατρικής και γόνο ιστορικής οικογένειας με αντιδικτατορική δράση. Ο κ. Πνευματικός φέρεται να σχολίασε την προκλητική επίδειξη της κ. Νικολάου σε κεντρικό δρόμο της Χαλκίδας και δέχτηκε την επιθετική συμπεριφορά της φρουράς της. Ο Σπ. Πνευματικός αναγκάστηκε να δηλώσει την ταυτότητά του για να σταματήσει τους θερμοκέφαλους συνοδούς της Σ. Νικολάου. Το Μαξίμου ενημερώθηκε και ο Φουρθιώτης εμφανίστηκε ως φάντασμα στο ψηλοτάβανο γραφείο του Γεραπετρίτη. Αυτό που γνωρίζω ότι σχολιάστηκε είναι «ότι αν κινδυνεύει η κ. Νικολάου από κάποιον για να έχει φρουρά επιπέδου Φουρθιώτη, τότε ο Θεοδωρικάκος πρέπει να κυκλοφορεί με τανκς και εναέρια επιτήρηση Rafale».

Τσαλακώθηκε το κόκκινο σακίδιο του Τσακαλώτου

Παρουσίαση του βιβλίου του «Το κόκκινο σακίδιο» έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στα Γιάννενα. Αν εξαιρέσει κανείς κάποια κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρέθηκαν από ηθική υποχρέωση, οι υπόλοιποι «χωρούσαν στο σακίδιο του Ευκλείδη», όπως μου είπε αγαπημένος φίλος από τα Γιάννενα. Συνολικά όσοι παρευρέθηκαν μετά βίας κάποια στιγμή μετρήθηκαν στα περίπου 50 άτομα. Μη βιαστείτε όμως να βγάλετε συμπεράσματα για πιθανή μη αποδοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ. Η μικρή προσέλευση φαίνεται ότι σχετίζεται με τοπικές αποτιμήσεις. Το βιβλίο του Τσακαλώτου παρουσίαζε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, πρώην καθηγητής Ιατρικής, εκφραστής του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου στην πόλη και πολιτικός του «ακραίου κέντρου». Εδώ και καιρό στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα υπάρχει δυσφορία γιατί θεωρούν ότι οι τέως 53 του ΣΥΡΙΖΑ, με εκφραστές τη Μερόπη Τζούφη και τον Χρήστο Μαντά, ήταν σε ανοιχτή γραμμή και υπόγεια συνεργασία με τον Ελισάφ, πράγμα που υποψιάζονταν ότι εκφράστηκε και στις δημοτικές εκλογές. Αυτά όμως ήταν φήμες, ίσως και κακοπροαίρετες. Πρόσφατα όμως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζούφη, παρότι λείπει επτά χρόνια από το πανεπιστήμιο (είναι γιατρός), έγινε καθηγήτρια της Ιατρικής. Την εκλογή της λοιπόν συνέδεσαν οι σχολιάζοντες ως κομπρεμί και συμπάθεια με τον δήμαρχο και πρώην ισχυρό παράγοντα της Ιατρικής Σχολής στα Ιωάννινα. Η συνεύρεση όλων αυτών στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλ. Τσακαλώτου θεωρήθηκε επιβεβαίωση των φημών. Ετσι ο κόσμος αποφάσισε με την αποχή να δείξει τη δυσαρέσκειά του. Δεν γνωρίζω αν ισχύουν τα περί κρυφών συμφωνιών, αλλά η κ. Τζούφη οφείλει ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις για το πώς ανέβηκε καθηγητική βαθμίδα ενώ ήταν βουλευτής. Στα Γιάννενα μάλιστα συγκρίνουν την περίπτωση Τζούφη με την περίπτωση του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού και επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Κώστα Ρήγα, ο οποίος αρνήθηκε να κριθεί για την ανώτερη βαθμίδα στο πανεπιστήμιο επειδή είχε εκλεγεί βουλευτής. Αλλοι καιροί ή άλλα ήθη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter