Αχτσιόγλου – Tσακαλώτος: Πυρά κατά Μενδώνη για ρεβανσιστική απόφαση

Αχτσιόγλου – Tσακαλώτος: Πυρά κατά Μενδώνη για ρεβανσιστική απόφαση

Τη ρεβάνς επιχειρεί να πάρει η κα Μενδώνη για τους αγώνες των Ελλήνων Αρχαιολόγων ενάντια στην καταστροφή και το τσιμέντωμα της αρχαίας μας κληρονομιάς, ενάντια στην ανακύκλωση του διεφθαρμένου κατεστημένου και ενάντια στη διάλυση των φορέων του πολιτισμού και την άλωσή τους από το σύστημα που τη στηρίζει, αναφέρει σε δήλωσή της η Εφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφια πρόεδρος του κόμματος.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι στέκεται «δίπλα στους Αρχαιολόγους μας σε όλους τους αγώνες τους» και ότι «αυτό ακριβώς θα κάνουμε και τώρα».

Η δήλωση της Εφης Αχτσιόγλου

Με μια άκρως προσχηματική και αβάσιμη δικαιολογία η κυρία Λίνα Μενδώνη αποφάσισε την έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από το ιστορικό κτήριο που στεγαζόταν στην Ερμού.

Η υπουργός Πολιτισμού ανατρέπει μετά από δεκαετίες τη σχετική απόφαση της Μελίνας Μερκούρη, επιδεικνύοντας την απόσταση που τη χωρίζει από τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.

Παίρνει -φαίνεται- τη ρεβάνς για τους αγώνες των Ελλήνων Αρχαιολόγων ενάντια στην καταστροφή και το τσιμέντωμα της αρχαίας μας κληρονομιάς, ενάντια στην ανακύκλωση του διεφθαρμένου κατεστημένου και ενάντια στη διάλυση των φορέων του πολιτισμού και την άλωσή τους από το σύστημα που τη στηρίζει.

Στεκόμαστε δίπλα στους Αρχαιολόγους μας σε όλους τους αγώνες τους. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε και τώρα.

Τσακαλώτος: Η Μενδώνη δε θέλει κανέναν ανεξάρτητο σύλλογο με διαφορετική άποψη από την ίδια

Σε σχετική δήλωση προέβη και ο Ευ. Τσακαλώτος, βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Η κ. Μενδώνη και η κυβέρνησή της αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν καμία ανεξάρτητη αρχή, κανέναν ανεξάρτητο σύλλογο με διαφορετική άποψη από την ίδια. Η κυβέρνηση εκδικείται όποιους δεν το καταλαβαίνουν. Προφανώς οι αρχαιολόγοι, που θέλησαν να μην ξεχάσουμε τα θύματα της τραγωδίας στην Πύλο, έπρεπε να πάρουν αυτό το μάθημα, «για να σωφρονιστούν και οι υπόλοιποι», που λέει και ο Βολταίρος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter