Αυταρχισμός, κρυμένος πίσω από «το καλό των παιδιών»

Αυταρχισμός, κρυμένος πίσω από «το καλό των παιδιών»
AP Photo/Mark Schiefelbein

Η Κίνα ετοιμάζει νόμο, που θα τον επιβάλει με τεχνικά μέσα στο λογισμικό των κινητών τηλεφώνων, για να ορίσει πόσο χρόνο θα περνούν οι ανήλικοι στο διαδίκτυο.

Η ρύθμιση θα είναι τόσο αυστηρή που θα επιτρέπει μόνο δύο ώρες την ημέρα για τους μικρότερους των 18 ετών και θα απαγορεύει εντελώς τη νυχτερινή χρήση.

Τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ χαιρέτισαν αυτή την αυταρχική κρατική παρέμβαση στον ελεύθερο χρόνο των νέων ως «απάντηση στην εξάρτηση των παιδιών από τα smartphones».

Αντίθετα εδώ στο Documento, όπως και πολλά ξένα ΜΜΕ, το είδαμε ως «επιθυμία του Πεκίνου να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην ψηφιακή ζωή της χώρας».

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Μόνο δύο ώρες την ημέρα στο Ιντερνετ τα παιδιά και καθόλου τη νύχτα

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι υπάρχει εθισμός νέων παιδιών στα κινητά τηλέφωνα, τα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αλλά οι κρατικές απαγορεύσεις δεν είναι φάρμακο. Ούτε ο δικός μας ρόλος είναι να δώσουμε οδηγίες ή φιρμάνια.

Απλώς επισημαίνουμε ότι η ροπή προς τον αυταρχισμό μπορεί να κρυφτεί ακόμη και σε μια είδηση από την Κίνα, που υποτίθεται ότι είναι «για το καλό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter