Conference League: Η Βελέζ πήρε προβάδισμα να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον β’ προκριματικό

Conference League: Η Βελέζ πήρε προβάδισμα να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον β’ προκριματικό

Η πρώην ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, Βελέζ Μόσταρ νίκησε χθες (8/7) βράδυ στο Σαράγεβο την Κολερέιν από την Β. Ιρλανδία με 2-1, στο πρώτο ματς για τον 1ο προκριματικό γύρο του νεοσύστατου Conference League και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (15/07),  εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, στο 2ο προκριματικό της διοργάνωσης (πρώτο ματς στις 22 Ιουλίου και η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 29 του μήνα).

Η Κολερέιν αιφνιδίασε την Βελέζ στο 9’ με τον Ντόχερτι αλλά οι γηπεδούχοι με δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Μπραντάο στο 36’ και το 66’ έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη με 2-1. Οι Βορειοιρλανδοί ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες καθώς στο 65’ αποβλήθηκε ο Κέιν.

ΒΕΛΕΖ: Μπογκντάνοβιτς, Τσόσιτς, Ζβόνιτς (46′ Ίσιτς), Ζελίκοβιτς, Ράντοβιτς (82′ Ζουμπάνοβιτς), Χασάνοβιτς (46′ Πρσες), Ράντοβατς, Οβτσίνα, Αντσούσιτς (58′ Βεχάντοβιτς), Μπραντάο (66′ Γκεόργκεβιτς), Ζαίμοβιτς

ΚΟΛΕΡΕΪΝ: Ντιν, Κέιν, Μπράουν, Κάνινγκ, Τρέινορ (83′ ΜακΛάφιν), Κάρσον Λόουρι, Γουίλσον, Ντόχερτι, Γκλάτσκιν, Σέβλιν (69′ Γιάρβις)

Ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης έγινε ο πρώτος Ελληνας που σκοράρει στη νέα διοργάνωση

Έγραψε ιστορία στην Ευρώπη ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης που πέτυχε το νικητήριο γκολ της Σουντούβα Μαριάμπολε της Λιθουανίας με την Βαλμιέρας της Λετονίας κι έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκοράρει στο νεοσύστατο Conference Europa League.

Ο Γκαργκαλατζίδης πέτυχε το γκολ της νίκησε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+6’) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Μάλιστα, αυτό είναι το δεύτερό του γκολ με τη νέα του ομάδα, καθώς είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα Λιθουανίας το περασμένο Σάββατο.

Να αναφέρουμε ότι ο 21χρονος επιθετικός παίκτης πήγε στην Σουντούβα ως δανεικός για έξι μήνες από τον ΟΦΗ. Η ομάδα της Κρήτης τον είχε αποκτήσει πέρσι τον Αύγουστο από τον ΠΑΟΚ (που διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης του). Ο νεαρός επιθετικός, γεννημένος στις 12 Απριλίου 2000 στη Θεσσαλονίκη, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Κ19 του ΠΑΟΚ, με την οποία μέτρησε 39 συμμετοχές και 28 γκολ στις εγχώριες διοργανώσεις, παίζοντας και σε 5 αγώνες του UEFA Youth League. Τον Ιούλιο του 2017 προβιβάσθηκε στην πρώτη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην Ξάνθη, με την οποία μέτρησε 6 συμμετοχές στις εγχώριες διοργανώσεις. Έχει χριστεί διεθνής με τις ομάδες U16 (4 συμμετοχές, 1 γκολ), U17 (14 συμμετοχές, 4 γκολ), U18 (4 συμμετοχές, 1 γκολ) και U19 (7 συμμετοχές, 1 γκολ) της χώρας μας. Με τον ΟΦΗ στο περσινό πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter