Conference League: Τα ιστορικά ρεκόρ που πέτυχαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Conference League: Τα ιστορικά ρεκόρ που πέτυχαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στις διοργανώσεις της UEFA, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, πέτυχαν μια σειρά από ρεκόρ χάρη στις προκρίσεις που πέτυχαν επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Ντίναμο Ζάγκρεμπ αντίστοιχα. Η 14η Μαρτίου 2024 είναι μια ιστορική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο για τους ακόλουθους λόγους:

1.Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που φτάνει στην πρόκριση (στα προημιτελικά του Conference League), ενώ είχε χάσει το πρώτο ματς με τρία γκολ διαφορά. Καμία άλλη ελληνική ομάδα ως τώρα δεν είχε προκριθεί έχοντας χάσει το πρώτο ματς εντός έδρας με δύο ή περισσότερα γκολ.

Για τους ερυθρόλευκους αυτό ήταν το τρίτο τους παιχνίδι που πετυχαίνουν έξι γκολ στην Ευρώπη και για πέμπτη φορά επικρατούν με πέντε γκολ διαφορά.

2. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε (στους «8» του Conference League) για πρώτη φορά, ενώ είχε χάσει το πρώτο ματς με δύο γκολ διαφορά, εν προκειμένω 2-0 κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Η χθεσινή νίκη που πέτυχε ήταν η 90η στην ιστορία του Δικέφαλου, ενώ με τα πέντε γκολ έφτασε και τα 200 ως γηπεδούχος στην Ευρώπη σε 117 παιχνίδια.

Πηγή: soccerbase.gr

Διαβάστε επίσης: Conference League: Μαθαίνουν αντίπαλο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Πιθανή η ελληνική «μάχη»

Βαθμολογία UEFA: Τα νέα δεδομένα μετά τις επικές προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ – Η θέση της Ελλάδας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter