Conference League: «Τεσσάρα» επί της Μπεϊτάρ και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ σε ματς – θρίλερ

Conference League: «Τεσσάρα» επί της Μπεϊτάρ και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ σε ματς – θρίλερ

Ο ΠΑΟΚ έδειξε το καλό του πρόσωπο στο Ισραήλ, όπου θριάμβευσε με 4-1 επί της Μπεϊτάρ αν και αγωνίστηκε από το 42’ με 10 παίκτες και πήρε παλικαρίσια πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την κροατική Χάιντουκ (10/8 στο Σπλιτ και 17/8 στην Τούμπα). Ηταν ένα επεισοδιακό παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε από τον νεαρό Κωνσταντέλια…

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν συντηρητικά το παιχνίδι με τον ρέφερι να διακόπτει το ματς στο 5’ λόγω ρίψης  αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς των γηπεδούχων. Κι ενώ το ματς κυλούσε χωρίς κάτι σημαντικό, ο ΠΑΟΚ στο 12’ εντελώς ανέλπιστα βρέθηκε να προηγείται στο σκορ από ένα «δώρο» με ένα απίθανο αυτογκόλ! Ο Γκότλιεμπ επιχείρησε να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα του  αλλά δεν είδε ότι βρισκόταν εκτός θέσης κι έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Μπεϊτάρ για το 0-1! Το ματς διακόπηκε εκ νέου για ρίψη αντικειμένων, όπως και στο 17’ όταν ο Νάρεϊ δέχθηκε στο πρόσωπο ένα πλαστικό ποτήρι με νερό καθώς οι οπαδοί της Μπεϊτάρ δεν έβαζαν μυαλό.

Όπως ήταν φυσικό, οι διακοπές επηρέασαν τον ρυθμό του αγώνα, προς όφελος του ΠΑΟΚ και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι έγινε στο 30’ (σουτ του Ζίφκοβιτς μπλόκαρε ο Σίλβα)! Για την Μπεϊτάρ η πρώτη τελική ήρθε με κεφαλιά του Σούα λίγο άουτ στο 33’. Το ματς άρχισε να παίρνει ρυθμό και στο 40’ από λάθος γύρισμα του Σβαμπ, ο Αουγκούστο που ήταν τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον επελαύνοντα Σούα στην περιοχή και το κακό έγινε διπλό για τον «δικέφαλο»: πέναλτι και αποβολή! Αποβλήθηκε ο Αουγκούστο που δεν είχε αγωνιστεί λόγω τιμωρίας στο πρώτο ματς, ενώ ο Σβαμπ έγινε μοιραίος παίκτης αφού αυτός έκανε το λάθος, ενώ στο πρώτο ματς είχε χάσει πέναλτι! Όλα τα παράδοξα μαζεμένα. Ομως ο Κοτάρσκι απέκρουσε το πέναλτι του Σούα και κράτησε το 0-1. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 45’ από συνδυασμό των Ζίφκοβιτς και Τόμας ο τελευταίος με σουτ έκανε το 0-2.

Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή βάζοντας τον Τσιγγάρα στη θέση του Τάισον που εκνευρισμένος για την αλλαγή του πέταξε ένα μπουκάλι νερό από τον πάγκο. Στο 9λεπτο των καθυστερήσεων όμως, και σε μια αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Σούα έκανε τη σέντρα και ο Φράιντεϊ με κεφαλιά μείωσε το σκορ σε 1-2 (45’+7’) κι έδωσε ξανά ελπίδες στους γηπεδούχους…

Στο 2ο ημίχρονο, η Μπεϊτάρ μπήκε ορμητικά στο ματς για να πιέσει όσο μπορούσε εκμεταλλευόμενη ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Στο 49’ κεφαλιά του Νικολαέσκου έφυγε λίγο άουτ, όπως και το σουτ του Μίχα στο 52’. Μέσα σε όλα τα παράδοξα του αγώνα στο 63’ το ματς διακόπηκε εκ νέου επειδή άνοιξαν… τα μπεκ του γηπέδου!

Το ματς ξεκίνησε εκ νέου και στο 66’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-2 με τον Σούα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ του σκόρερ. Το παιχνίδι πλέον συνεχίστηκε στα όρια της διακωμώδησης αφού στο 68’ διακόπηκε πάλι, γιατί ξανάνοιξαν τα μπεκ του γηπέδου, με τον κόσμο της Μπεϊτάρ να αποδοκιμάζει άγρια! Στο 71’ η Μπεϊτάρ απείλησε με τον Φράιντεϊ και πάλι, αλλά στο 77΄ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Από λάθος συνεννόηση και πάλι και σύγκρουση αμυντικών με τον γκολκίπερ ο Τσιγγάρας πλάσαρε εκτός περιοχής στη κενή εστία αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 79’ σουτ του Σαμάτα μπλόκαρε ο Σίλβα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έσβησε την επιθετικότητα των γηπεδούχων που στα 6 λεπτά των καθυστερήσεων βρήκε ευκαιρία αντεπίθεσης και στο 91’ από τρομερή ενέργεια του Κωνσταντέλια, πλάσαρε τον Σίλβα που έδιωξε αλλά η μπάλα βρήκε στο Τόμας και με νέο αυτογκόλ υπογράφηκε η νίκη του «δικεφάλου» με 1-3! Και όχι μόνο αυτό αλλά ο νεαρός επιθετικός από κλέψιμο του Τσιγγάρα με ένα ιδανικό τελείωμα, έκανε το 1-4, δίνοτνας θριαμβευτικό τόνο στην πρόκριση!

Κόκκινη κάρτα πήρε ο Αουγκούστο και κίτρινες οι Σούα, Μιχαηλίδης.

Μπεϊτάρ: Σίλβα, Ντγκάνι, Κριέφ, Γκότλιμπ (45’+4’ Μίχα), Μπίτον, Μορόζοφ, Ασκενάζι (56’ Τόμας), Αζάρια (90’ Κάνιουκ), Γιόνα (46’ Νικολαέσκου), Φράιντεϊ, Σούα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης (46’ Κουλιεράκης), Εκόνγκ, Κεντζιόρα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Τάισον (42’ Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς (76’ Κωνσταντέλιας), Νάρεϊ, Τόμας (60’ Σαμάτα).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter