Δαμασκός: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στα μέσα Μαρτίου

Δαμασκός: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στα μέσα Μαρτίου

Πάνω από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 125 τραυματίστηκαν στην διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στα μέσα Μαρτίου, σε δικαστήριο κι εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει μόλις σήμερα την ευθύνη.

Στο τελευταίο τεύχος του, το επίσημο «περιοδικό» της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το Al-Nabaa, επικαλείται μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, για να αναφέρει ότι ο πρώτος βομβιστής αυτοκτονίας μπήκε σε ένα δικαστήριο της συριακής πρωτεύουσας και άνοιξε πυρ, προτού να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ο δεύτερος καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα σε ένα εστιατόριο. Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν στην επίθεση που έγινε στο δικαστήριο, ενώ στο εστιατόριο τραυματίστηκαν 25.

Η πανίσχυρη, ισλαμιστική ανταρτική οργάνωση Αχράρ αλ Σαμ είχε καταδικάσει αυτές τις «τρομοκρατικές, εγκληματικές επιθέσεις», ενώ οι τζιχαντιστές του Φάταχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) διέψευσαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτή τη διπλή, τυφλή επίθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter