Δεν φταίνε οι φράκτες αλλά ο Μητσοτάκης δηλώνει «συγκλονισμένος» για την τραγωδία της Πύλου

Δεν φταίνε οι φράκτες αλλά ο Μητσοτάκης δηλώνει «συγκλονισμένος» για την τραγωδία της Πύλου

Με μία λιτή δήλωση το απόγευμα της Τετάρτης εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη θλίψη του για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου, με τουλάχιστον 78 νεκρούς μέχρι στιγμής, καταφερόμενος κατά των «άθλιων δικτύων εγκληματιών» ως υπαίτια για μία ακόμα τραγωδία, παρότι και αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα και της δικής του σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής, που στηρίζεται στους φράκτες και στη σκληρή καταστολή που οδηγεί τους μετανάστες σε τόσο επικίνδυνα ταξίδια.

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ολόκληρη η ημέρα από τη στιγμή που η τραγική είδηση του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο γνωστοποιήθηκε και έκανε τον γύρο του κόσμου για να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία σχετική δήλωση, παρότι από το μεσημέρι είχε γνωστοποιήσει πως αναβάλλει την σημερινή προγραμματισμένη του ομιλία στην Πάτρα.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το σημερινό τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια τόσων αθώων ζωών» αναφέρει στη δήλωση που το Μοσχάτο μοίρασε στα Μέσα Ενημέρωσης, προσθέτοντας πως «ήδη, οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης».

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση πως αναβάλλει τη σημερινή του προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε πως στην Πύλο θα βρεθεί κλιμάκιο των γαλάζιων. Συγκεκριμένα, ομάδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενη από τον συντονιστή του Διαγραμματειακού Ν.Δ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, και τους υποψήφιους βουλευτές του νομού Μεσσηνίας, Μίλτο Χρυσομάλλη, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Περικλή Μαντά, Μαριαλένα Γυφτέα, Πιπίνα Κουμάντου και Πέγκυ Νίκα μεταβαίνει στην περιοχή.

Ωστόσο, αρκετές ώρες αργότερα, το κλιμάκιο «αναβαθμίστηκε», με τη συμμετοχή του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Πειραιώς, Παύλο Μαρινάκη, και την υποψήφια Β3 Νοτίου Τομέα, και πρώην υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

«Είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τώρα προέχει η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών» δήλωσε όψιμα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, παρότι ακόμα και σε τελευταίες του προεκλογικές εμφανίσεις έχει επενδύσει στην σκληρή αντιμεταναστευτική ρητορική, προωθώντας πολιτικές που οδηγούν σε πολύνεκρα ναυάγια όπως το σημερινό.

«Το νέο περιστατικό, ωστόσο, αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει» καταλήγει η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού.

Σημειώνεται πως όπως έχει γίνει γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς ενημερώνεται διαρκώς για το τραγικό περιστατικό, και εποπτεύει το συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων στις επιχειρήσεις διάσωσης, υποδοχής και περίθαλψης των ναυαγών καθώς και περισυλλογής και ταυτοποίησης των θυμάτων. Στο πεδίο δε βρέθηκε ήδη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που είχε και ένα έντονο επεισόδιο με πολίτες που διαμαρτύρονταν για το -ένα ακόμα- τραγικό ναυάγιο.

Διαβάστε επίσης:

Έβρος-φράκτης: Ο Μητσοτάκης πρωταγωνιστής σε φιέστα ντροπής και μισανθρωπισμού κατά προσφύγων (Video)

Τουλάχιστον 78 οι νεκροί από το ναυάγιο στην Πύλο – Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός (Photos-Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter