Τουλάχιστον 78 οι νεκροί από το ναυάγιο στην Πύλο – Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός (Photos-Video)

Τουλάχιστον 78 οι νεκροί από το ναυάγιο στην Πύλο – Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός (Photos-Video)

Αυξάνεται συνεχώς ο τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες και ανετράπη σε θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Οι νεκροί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ανέρχονται σε 78 ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς μαρτυρίες διασωθέντων κάνουν λόγο για περισσότερα από 700 άτομα πάνω στο σκάφος, ενώ το λιμενικό εκτιμά ότι οι επιβαίνοντες ήταν τουλάχιστον 500.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην Πύλο: Στους 59 οι νεκροί από το ναυάγιο αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες (Photos – Video)

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα κινητά των μεταναστών που έχουν διασωθεί οι λιμενικοί έχουν δει εικόνες με πολύ κόσμο πάνω στο σκάφος γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους για δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 100 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ άλλοι 4 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, αντιμετωπίζοντας παθολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, ουδείς από τους επιβαίνοντες στο αλιευτικό δεν είχε σωσίβιο, ενώ επίσης κανείς δεν μιλά Αγγλικά.

Διαβάστε επίσης: Πύλος: 59 νεκροί από το ναυάγιο αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες – Μαρτυρίες για εκατοντάδες επιβαίνοντες (Video)

Φόβοι για εγκλωβισμένους

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το OPEN υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένα άτομα στο αμπάρι του σκάφους. Μάλιστα, φαίνεται πως πάνω στο αλιευτικό υπήρχαν και οι διακινητές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης από το Λιμενικό Σώμα και δύο άτομα – κατά πάσα πιθανότητα εκείνοι ήταν οι διακινητές- αρνήθηκαν τη βοήθεια. Δεν είναι, μέχρι στιγμής, ξεκάθαρες οι συνθήκες υπό τις οποίες το σκάφος βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Μεγάλη επιχείρηση στην Καλαμάτα

Την ίδια ώρα έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των διασωθέντων στο λιμάνι της Καλαμάτας, ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου για την υποδοχή τραυματιών.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην Πύλο: 17 νεκροί από ναυάγιο αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμάτα, «έχουμε δημιουργήσει υπαίθριο ιατρείο στην περιοχή του λιμανιού, όπου εξετάζονται όσοι χρήζουν ιατρικής φροντίδας, ενώ μέχρι τώρα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης 14 μετανάστες».

Επίσης, τόνισε ότι «έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, εκτός από το νοσοκομείο της Καλαμάτας και τα νοσοκομεία της Κυπαρισσίας, της Σπάρτης και της Τρίπολης, ενώ στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει φθάσει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από όμορους νομούς, αλλά και από την Αθήνα».

Μεταβαίνει στην Καλαμάτα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μεταβαίνει στην Καλαμάτα, στο σημείο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες από το τραγικό ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της Πύλου.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στην περιοχή του ναυαγίου συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού ναυαγών, με δύο περιπολικά και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και 7 παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) της FRONTEX.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επιχείρηση διάσωσης σε λιγότερο από 24 ώρες καθώς το Λιμενικό επιχείρησε το πρωί της Τετάρτης και ανοιχτά της Κρήτης, ευτυχώς με αίσια έκβαση εκείνη την περίπτωση.

Διαβάστε επίσης: Αίσιο τέλος για τους 80 μετανάστες στη νότια Κρήτη: Αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter