Διεθνής Τύπος: Απειλή από την ξηρασία σε ΗΠΑ και Ευρώπη – Η Ουκρανία χτυπά την Κριμαία

Διεθνής Τύπος: Απειλή από την ξηρασία σε ΗΠΑ και Ευρώπη – Η Ουκρανία χτυπά την Κριμαία

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η ξηρασία καταστρέφει τις σοδειές βαμβακιού στις ΗΠΑ». Οι καλλιεργητές στα νοτιοδυτικά της χώρας εγκαταλείπουν εκατομμύρια στρέμματα σπαρμένης γης, προκαλώντας προβλέψεις για την χειρότερη σοδειά της δεκαετίας και αύξηση των τιμών. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Σε μια πρόκληση προς τον Πούτιν, η Ουκρανία στοχεύει την Κριμαία». Η προσαρτημένη χερσόνησος αποτελεί βάθρο από το οποίο μπορεί να εξαπολυθεί μια νέα εισβολή. Στους Financial Times διαβάζουμε: «H λιανική αγορά χαλαρώνει τους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ καθώς οι καταναλωτές αψηφούν το ζόφο». Ισχυρές είναι οι πωλήσεις στα μεγάλα πολυκαταστήματα της χώρας, ενώ οι καταναλωτές δεν φοβούνται τις αυξήσεις στις τιμές σε καύσιμα και τρόφιμα. Τέλος η Washington Post: «Ο Τραμπ δεν έχει έμπειρη νομική αρωγή». Οι δικηγόροι στους οποίους έχει αποταθεί ο πρώην πρόεδρος φοβούνται για τη φήμη τους και αρνούνται να τον εκπροσωπήσουν.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «O Σούνακ στρέφεται κατά της αντιπάλου του για την ‘ηθική’ υποχρέωση να μειωθούν οι λογαριασμοί». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι εκατομμύρια πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την φτώχεια. Ο Guardian έχει τίτλο: «H Τρας καταδικάζει τους Βρετανούς εργαζόμενους για έλλειψη σκληρής δουλειάς». Σε διαρροή που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η εφημερίδα, η υποψήφια πρωθυπουργός Λιζ Τρας φαίνεται να καταδικάζει τους εργαζόμενους της χώρας για έλλειψη ικανοτήτων. Στον Independent διαβάζουμε: «Η αστυνομία παροτρύνεται να απολύσει ρατσιστές και κακοποιητές αξιωματικούς». Η ενδοοικογενειακή βία γίνεται στόχος σε μια εκστρατεία εκκαθάρισης του σώματος ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο νόμος για τη σύγχρονη δουλεία είναι η μεγαλύτερη τρύπα για τους μετανάστες». Η νομοθεσία που πέρασε επί Τερέζα Μέι γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από παράνομους μετανάστες ώστε να αποφύγουν την απέλαση, λέει ο πρώην υπουργός, Κρις Φίλιπ. 

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η γερμανική βιομηχανία προειδοποιεί για τις συνέπειες των χαμηλών επιπέδων νερού». Απειλείται η ασφάλεια του εφοδιασμού της οικονομίας αφού το επίπεδο της στάθμης του Ρήνου βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Οι Βρυξέλλες επιμένουν στον ΦΠΑ». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται να χορηγήσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξαίρεση από την επιβάρυνση του φυσικού αερίου. Η έκκληση για φθηνή βασική ποσότητα φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά γίνεται όλο και πιο πιθανή. Τέλος, η Die Welt: «Ο Σολτς διαφημίζει τη Νορβηγία αντί της Ρωσίας για φυσικό αέριο». Οι Σκανδιναβικές χώρες βοηθούν τη Γερμανία μέχρι το όριο χωρητικότητας. Αλλά περισσότερες ποσότητες δεν είναι δυνατές. 

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Δεξιά, δημοσιονομικά σε κίνδυνο για φόρους και συντάξεις». Η διακοπή του νόμου Φορνέρο και του ενιαίου φορολογικού συντελεστή θα άνοιγε ένα χάσμα στον προϋπολογισμό. Συναγερμός στις Βρυξέλλες. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Κόντε: λιγότερη εργασία, 36 ώρες για όλους». Ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων μιλά για τους πολιτικούς Ντι Μάιο, Λέττα και Ντράγκι, που ήθελαν να κάνει πίσω. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Η Λέττα ξεκαθαρίζει τις λίστες: μεγάλα ονόματα μένουν εκτός». Δυσαρέσκεια των μελών του Δημοκρατικού κόμματος για τις επιλογές του γραμματέα στις εκλογικές λίστες. Τέλος, η Corriere della Sera: «Διχόνοια στους υποψηφίους του Δημοκρατικού κόμματος». Οργή από τους αποκλεισμένους, όπως ο πρώην υπουργός Λόττι.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Chronopost, μια απεργία για την αξιοπρέπεια». Εδώ και 253 μέρες, οι χωρίς χαρτιά εργαζόμενοι ενός υπεργολάβου των Γαλλικών Ταχυδρομείων αγωνίζονται για την επισημοποίησή τους. Ο αγώνας τους υποστηρίζεται από πολλούς κατοίκους. Στη Libération διαβάζουμε: «Σκιάπα-Κορμπιέρ: η Δημοκρατία αναμετρείται». Η υπουργός Μαρλέν Σκιάπα και ο βουλευτής της Ανυπότακτης Γαλλίας του Μελανσόν, Αλεξίς Κορμπιέρ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την εφημερίδα, δίνοντας μια πρόγευση για την συζήτηση που θα γίνει στα τέλη Αυγούστου σχετικά με τα πανεπιστήμια. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Βραζιλία: ο Λούλα κάνει εκστρατεία για να διώξει το Μπολσονάρο». Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στις 2 Οκτωβρίου για έκτη φορά, ο αριστερός πολιτικός είναι αυτή τη στιγμή μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Τέλος, η Le Figaro: «Στο Μάλι, η Γαλλία βάζει τέλος σε μια αδύνατη αποστολή». Ωθημένος στην έξοδο από τις εχθροπραξίες της χούντας και τη βοήθεια των ρώσων μισθοφόρων, ο γαλλικός στρατός κλείνει ένα κεφάλαιο εννιά χρόνων πολέμου εναντίον των τζιχαντιστών. 

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι Βρυξέλλες εκτιμούν την πρόταση του Ιράν και θεωρούν ότι το πυρηνικό σύμφωνο είναι κοντά». Η ΕΕ εμπιστεύεται τη συμφωνία ελλείψει της έγκρισης των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Και η El Mundo: «Η Ουκρανία παλεύει με την αχίλλειο πτέρνα της Ρωσίας στην Κριμαία». Τα στρατεύματα του Κιέβου ανατινάζουν άλλη μια στρατιωτική βάση, σιδηροδρομικούς κόμβους και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, ενώ η Ρωσία παραδέχεται για πρώτη φορά ότι υποφέρει από σαμποτάζ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter