Διεθνής Τύπος: Αυστηροποίηση για το άσυλο από ΕΕ – Ο Τραμπ αντιμέτωπος με ομοσπονδιακές κατηγορίες

Διεθνής Τύπος: Αυστηροποίηση για το άσυλο από ΕΕ – Ο Τραμπ αντιμέτωπος με ομοσπονδιακές κατηγορίες
Φωτογραφία Αρχείου

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι χώρες της ΕΕ θέλουν να ενισχύσουν μαζικά τη νομοθεσία για το άσυλο». Γρήγορες διαδικασίες στα εξωτερικά σύνορα για άτομα με μικρή προοπτική προστασίας. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η ΕΕ αυστηροποιεί τις διαδικασίες ασύλου». Οι χώρες συμφωνούν σε μια νέα προσφυγική πολιτική που αποσκοπεί στον περιορισμό της εισροής μεταναστών. Η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ κάνει λόγο για «ιστορική επιτυχία». Τέλος, η Die Welt: «Καταπληκτική αρμονία μεταξύ Βερολίνου και Ρώμης». Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς επισκέπτεται την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι. Ο σοσιαλδημοκράτης και η δεξιά εθνικίστρια συνεργάζονται στενά για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Τραμπ κατηγορείται για την υπόθεση των αρχείων». Ο πρώτος πρώην πρόεδρος που αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες. Οι τοπικές κατηγορίες στο Μαϊάμι περιλαμβάνουν την παραβίαση του νόμου περί κατασκοπίας. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Τραμπ κατηγορείται για τα απόρρητα έγγραφα». Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν την κακοδιαχείριση των εγγράφων και την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Σούνακ υπογράφει συμφωνία με τον Μπάιντεν». Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε μια ‘ατλαντική διακήρυξη’, για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων, σε μια ακόμη απόδειξη ότι η Δύση θέλει να αποκλείσει την Κίνα από το διεθνές προσκήνιο. Τέλος η Washington Post: «Ο Τραμπ κατηγορείται για τα μυστικά έγγραφα». Ο πρώην πρόεδρος αψηφά τις κατηγορίες, ενώ ορισμένοι συνυποψήφιοί του για το χρίσμα δείχνουν στήριξη.

Στη Γαλλία, η  Libération γράφει λακωνικά για την υπόθεση του τραυματισμού παιδιών με μαχαίρι: «Επίθεση στο Ανεσί: Υπό το σοκ». Τέλος, η Le Figaro: «Επίθεση στο Ανεσί: ο φόβος και τα ερωτήματα». Μετά την επίθεση με μαχαίρι, που τραυμάτισε έξι άτομα, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά, οι ερευνητές επικεντρώνονται στην προσωπικότητα του δράστη, ενός αιτούντα άσυλο από τη Συρία.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι συμφωνίες για τα στεγαστικά αποσύρονται σε μια βιαστική προσπάθεια να αυξηθούν τα επιτόκια». Η πίεση αυξάνεται για τους ιδιοκτήτες και τους αγοραστές. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο πρωθυπουργός υπογράφει συμφωνία με τον Μπάιντεν καθώς οι ελπίδες για εμπορική συμφωνία εξαφανίζεται». Οι στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ θα ενισχύσουν την οικονομία, ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός. Στον Independent διαβάζουμε: «Βρετανικό μωρό μαχαιρώθηκε στον εφιάλτη της γαλλικής παιδικής χαράς». Ένα κοριτσάκι σε διακοπές με την οικογένειά της είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά που δέχθηκαν επίθεση από άνδρα που κράδαινε μαχαίρι. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το Κίεβο περνά στην αντεπίθεση καθώς τα δυτικά τανκ βγαίνουν στην πρώτη γραμμή». Ο Μπάιντεν λέει στο Σούνακ ότι είναι αισιόδοξος σχετικά με την επίθεση καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι στρατιώτες οδεύουν στα νότια για να κόψουν την πρόσβαση στην Κριμαία.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η Μελόνι καταλαμβάνει την τηλεόραση». Η κυβέρνηση της Δεξιάς και η πλειοψηφία μετά από οχτώ μήνες έχουν καταλάβει το 70% του πεδίου της ενημέρωσης στην κρατική τηλεόραση Rai. Στη La Stampa διαβάζουμε: «EE, συμφωνία για τους μετανάστες». Η Μελόνι συμβαδίζει με τον Ορμπάν, σχολιάζει η εφημερίδα. Η Πολωνία και η Ουγγαρία είναι αντίθετες με το νέο σχέδιο, αλλά η Ιταλία ψηφίζει υπέρ. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μετανάστες, το νέο πλάνο της ΕΕ». Πέρασε η συμφωνία που υπερβαίνει το Δουβλίνο. Θα απελαύνονται σε τρίτες χώρες όσοι δεν έχουν δικαίωμα σε άσυλο. Τέλος, η Corriere della Sera: «Συμφωνία στην ΕΕ: ένα νέο σύμφωνο για τις αφίξεις και το άσυλο». Η Ιταλία δε θα γίνει κέντρο συλλογής.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι Podemos φτάνουν στα άκρα τη διαπραγμάτευση με το Sumar». Το κόμμα σχεδιάζει να πάει σόλο στην κοινότητα της Βαλένθια και η πλατφόρμα της Γιολάντα Ντίαθ το απορρίπτει. Τα εμπόδια είναι οι λίστες και η παρουσία της Ιρένε Μοντέρο. Και η El Mundo: «Οι Podemos φέρνουν τη συμφωνία με τη Sumar στα άκρα για να σώσουν την Μοντέρο». Η διαβούλευση έγινε λίγες ώρες μετά τη λήξη της προθεσμίας ώστε να φιμωθούν οι επικριτές και να δημιουργηθούν περιθώρια να ξεκοπεί η Ντίαθ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter