Διεθνής Τύπος: Εκπέμπουν «SOS» τα γαλλικά νοσοκομεία – Το φάσμα ενός μακρόσυρτου πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνής Τύπος: Εκπέμπουν «SOS» τα γαλλικά νοσοκομεία – Το φάσμα ενός μακρόσυρτου πολέμου στην Ουκρανία

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νοσοκομεία». Αντιμέτωπο με την έλλειψη προσωπικού, το νοσοκομειακό σύστημα κρατιέται μόνο του, αλλά ο καύσωνας και η αναζωπύρωση του Covid απειλούν την συνοχή και ακεραιότητα του συστήματος. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στην Ουκρανία, το φάσμα ενός μακρόσυρτου πολέμου». Δύο μήνες μετά την έναρξη της αντεπίθεσης, ο ουκρανικός στρατός έχει αποτύχει να σπάσει τις οχυρώσεις των Ρώσων. Από την αρχή των επιχειρήσεων αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου, οι ρωσικές δυνάμεις ακόμα καταλαμβάνουν το 17,5% της Ουκρανίας, ενώ οι στρατιώτες του Κιέβου έχουν ανακτήσει μόλις 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σχολιάζει η εφημερίδα. Τέλος, η Le Figaro: «Ο Πούτιν βάζει τη Ρωσία στη διαδικασία ενός μακρόσυρτου πολέμου». Μετά τις όλο και πιο συχνές επιθέσεις drone στη Μόσχα, το Κρεμλίνο εκμεταλλεύεται την ηττοπάθεια του πληθυσμού για να επιδιώξει την άνοδο του ρωσικού στρατού στην εξουσία.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Σε μια διαμάχη με το FDP, η Πάους απορρίπτει τις κατηγορίες για εκβιασμό». Η υπουργός βλέπει την οικογενειακή πολιτική ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Ο υπουργός Οικονομικών Λίντνερ εκτιμά πως η στάση της Πάους δεν βοηθάει. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ισραηλινοί πύραυλοι για την προστασία της Ευρώπης». Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την εξαγωγή του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας «Arrow 3» στη Γερμανία. Θα είναι λειτουργικό από το 2025 και θα προστατεύει επίσης από επιθέσεις από τη Ρωσία, αναφέρει η εφημερίδα. Τέλος, η Die Welt: «Η Γερμανία μπορεί να δημιουργήσει την αντιπυραυλική της ασπίδα». Οι ΗΠΑ επιτρέπουν την πώληση Ισραηλινο-Αμερικανικού συστήματος. Κόστος: τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. 

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η εταιρεία κοινής ωφέλειας ήξερε ότι οι πυρκαγιές αποτελούσαν απειλή, αλλά περίμενε χρόνια για να ενεργήσει». Στις πυρκαγιές του 2019, η εταιρεία ηλεκτρισμού της Χαβάης διαπίστωσε ότι έπρεπε να κάνει πολλά για να μην πετάνε σπίθες τα καλώδιά της. Τέσσερα χρόνια μετά, έχει κάνει πολύ λίγα για το θέμα αυτό. Οι New York Times έχουν τίτλο: «». . Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι διεθνείς επενδυτές εγκαταλείπουν τις επενδυτικές θέσεις της Κίνας καθώς η εμπιστοσύνη στην ανάκαμψή της μειώνονται». Η μείωση του επιτοκίου δανεισμού θεωρείται πιθανή για να επιταχυνθεί το ξεπούλημα, ενώ τα στοιχεία της ανεργίας αυξάνουν την απαισιοδοξία. Τέλος η Washington Post: «Οι ΗΠΑ αναμένει ότι το Κίεβο δε θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών». Η μικρή πρόοδος της αντεπίθεσης της Ουκρανίας αφήνει σκεπτικό το δυτικό στρατόπεδο.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Αλλαγή σε κανονισμό επιτρέπει στον καθένα να αγοράσει ενισχυτική δόση για τον κορονοϊό». Φαρμακοποιοί και ιδιωτικές κλινικές θα μπορούν να πουλήσουν εμβόλια σε όσους δεν είναι επιλέξιμοι στο NHS. Ο Guardian έχει τίτλο: «Μάικλ Πάρκινσον 1935-2023: Ο βασιλιάς της κουβέντας πεθαίνει στα 88». Δεκάδες αφιερώσεις στον πρωτοπόρο παρουσιαστή talk show που πήρε συνέντευξη σε πάνω από 2.000 διασημότητες στην μακροχρόνια καριέρα του. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο επιμελητής απολύθηκε από το Βρετανικό Μουσείο μετά την εξαφάνιση θησαυρών». Ο ειδικός στην ελληνική αρχαιότητα Πίτερ Χιγκς διαμαρτύρεται για την κατηγορία για κλοπή κοσμημάτων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η Γαλλία σταματά λιγότερους μετανάστες παρά τη βοήθεια £480 εκατομμυρίων». Οι βουλευτές απαιτούν να ερευνηθούν οι άστοχες προσπάθειες να αποτραπούν οι ροές μεταναστών.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Γυναικοκτονίες: Καταδικασμένες σε θάνατο». Γυναίκα σκοτώθηκε από τον πρώην σύντροφό της στη Νάπολι. Άλλη μια νεαρή κοπέλα σκοτώθηκε στο Άλτο Άντιτζε. Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για αυστηρότερες ποινές, κανείς δεν τις προστάτευσε, παρά το γεγονός ότι είχαν απευθυνθεί στις αρχές. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μετανάστες, η εξέγερση των δημάρχων του Βορρά». Διαμαρτύρονται οι μεγάλες περιφέρειες: «η φιλοξενία αδειάζει τους προϋπολογισμούς μας». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Βενζίνη, οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης δεν πέφτουν». Συνεχίζεται το ράλι των τιμών των καυσίμων. Η Μελόνι προβλέπει ένα δύσκολο φθινόπωρο. Τέλος, η Corriere della Sera: «Βενζίνη, το ιταλικό ρεκόρ». Οι φόροι στα καύσιμα είναι οι υψηλότεροι στην Ευρώπη, κριτική από την Ευρώπη για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «H Αριστερά κερδίζει την προεδρία του Κογκρέσου και η Δεξιά διχάζεται». Η συμφωνία των Junts δίνει στον Σάντσεθ 178 έδρες και εκλέγει πρόεδρο την Αρμενγόλ. Το ρήγμα με το Vox αφήνει το Λαϊκό κόμμα στις 139 έδρες και περιπλέκει το σχηματισμό κυβέρνησης του Φεϊχό. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ ξεκινά τη νομοθετική περίοδο με τον Πουτζντεμόν πάνω από το νόμο». Ξεπερνά το «νόμο της κυβέρνησης που ενεργεί» και παρουσιάζει μια επιστολή στην ΕΕ για την προώθηση της καταλανικής γλώσσας και τη δέσμευση των Junts.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter