Διεθνής Τύπος: «Κάηκε» η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας – Θρήνος στο Ντνιεπρ από πυραυλική επίθεση σε πολυκατοικία

Διεθνής Τύπος: «Κάηκε» η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας – Θρήνος στο Ντνιεπρ από πυραυλική επίθεση σε πολυκατοικία

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Τραυματισμένοι αστυνομικοί μετά από τη διαμαρτυρία στο Λούτσερατ». Στο ορυχείο άνθρακα, δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με ακτιβιστές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά αξιωματικοί που κόλλησαν στη λάσπη… Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Λάμπρεχτ πιέζει τον Σολτς ». Η υπουργός Άμυνας μπορεί να παραιτηθεί τη Δευτέρα. Ο καγκελάριος σιωπά, αλλά το FDP και οι Πράσινοι συζητούν ήδη τον διάδοχο. Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση απαιτεί μια γρήγορη απόφαση. Τέλος, η Die Welt: «Ο βρετανός πρωθυπουργός Σούνακ αυξάνει την πίεση στον Σολτς». Το Λονδίνο θέλει να παραδώσει  άρματα μάχης στην Ουκρανία – ένα σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ.

Στις ΗΠΑ, οι New York Times έχουν τίτλο: «Το Ντνιέπρ θρηνεί καθώς δεκάδες πεθαίνουν από πλήγμα της Ρωσίας». Στα συντρίμμια ενός διαμερίσματος φαίνονται τα σημάδια μιας τακτικής αλλαγής, εκτιμά η εφημερίδα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι εταιρείες αντιμέτωπες με υποτιμήσεις δισεκατομμυρίων καθώς το Νταβός έρχεται αντιμέτωπο με μια συρρικνούμενη οικονομία». Οι αξίες στις εξαγορές δέχονται μεγάλο χτύπημα, ενώ υπάρχουν προβλέψεις για μεγάλη ύφεση. Τέλος η Washington Post: «Η πολιορκία θέτει κίνδυνο για την Ουκρανία». Το Μπάχμουτ αντιμετωπίζει δριμεία επίθεση, ενώ οι άμυνες της πόλης χρειάζονται ισορροπία.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Δύο στους τρεις ψηφοφόρους πιστεύουν ότι το NHS προσφέρει κακές υπηρεσίες». Η εφημερίδα προτείνει λύσεις, απευθυνόμενη σε ειδικούς της Υγείας. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οργή εναντίον του πρωθυπουργού που προσπαθεί να δώσει υπερεξουσίες στην αστυνομία για την καταστολή διαδηλώσεων». Η προσπάθεια να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες πριν καν ξεκινήσουν προκαλούν αντιδράσεις. Στον Independent διαβάζουμε: «Επιστροφή στα διαδικτυακά μαθήματα για την αντιμετώπιση της απεργίας των δασκάλων». Οι επικεφαλής της παιδείας σχεδιάζουν τάξεις “τύπου κορονοϊού” για να μην μείνουν οι μαθητές πίσω. Τέλος, η Daily Telegraph: «Συλλήψεις τρομοκρατών σχετικά με την ανακάλυψη ουρανίου». Βρετανός πολίτης κρατείται μετά από ανακάλυψη ραδιενεργής ουσίας στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Διχασμός της Δεξιάς για τις μεταρρυθμίσεις». Ο Σαλβίνι ξαναβάζει στο τραπέζι τη διαφοροποίηση σε τοπικό επίπεδο, ενώ η Μελόνι θα προσπαθήσει να θέσει τα θεμέλια για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ποιος φοβάται την Γκρέτα;». Η περιβαλλοντική ακτιβίστρια από τη Σουηδία συνελήφθη και απομακρύνθηκε με τη βία από το Λούτσερατ. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Πρόγραμμα ανάπτυξης, οι απίθανες προβλέψεις». Από τα οικολογικά τρακτέρ μέχρι το τρένο με καύσιμο το υδρογόνο, σχέδια εγκαταλειμμένα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Μπερλουσκόνι-Μελόνι, πρόβα συμφωνίας μετά την ένταση». Ο Ταγιάνι λέει ότι το κόμμα του καβαλιέρε είναι πιστό στην κυβέρνηση, ενώ ο Σαλβίνι καλεί σε περισσότερη αυτονομία μες το 2023.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Κόντρα στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση: Τα συνδικάτα ενώνουν τη φωνή τους». Οι επικεφαλής των εργατικών ενώσεων της Γαλλίας καλούν σε συσπείρωση τη 19η Ιανουαρίου, όταν θα γίνει η κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Στη Libération διαβάζουμε: «Συντάξεις: η μεγάλη αγανάκτηση». Αγρότες, φροντιστές ηλικιωμένων, οδηγοί και φοιτητές: επ’ αφορμή της απεργίας την Πέμπτη, η εφημερίδα δίνει το λόγο στους Γάλλους που θα κινητοποιηθούν ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Συντάξεις: οι πολιτικοί κίνδυνοι της μεταρρύθμισης». Η συνταξιοδοτική ρύθμιση δε θα έχει τον ίδιο αντίκτυπο σε όλους, η μεσαία τάξη θα επηρεαστεί περισσότερο από την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 64 έτη. Τέλος, η Le Figaro: «Συντάξεις: τα συνδικάτα προσπαθούν να ξαναβρούν την επιρροή τους». Κινητοποιούμενα μαζικά εναντίον της κυβέρνησης και της μεταρρύθμισης των συντάξεων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις παίζουν επίσης με την αξιοπιστία τους, εκτιμά η εφημερίδα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Είναι μια σφαγή, προχωρούν πατώντας σε πτώματα». Η εφημερίδα επισκέφθηκε το μέτωπο στο Μπάχμουτ, όπου ένα σώμα Ουκρανών συγκρατεί τους μισθοφόρους της Wagner. Και η El Mundo: «H υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, ένα βήμα πριν την παραίτηση». Οι φήμες έρχονται σε μια εβδομάδα κλειδί για την Ουκρανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter