Διεθνής Τύπος: «Καμπανάκι» για τις συνθήκες εργασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Διεθνής Τύπος: «Καμπανάκι» για τις συνθήκες εργασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Παρίσι 2024: Τα κοινωνικά δικαιώματα δεν πέρασαν». Παρά το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θέλουν να φαίνονται παραδειγματικοί, κυβερνητικές αποφάσεις επιδεινώνουν τις συνθήκες εργασίας. Δεν γλιτώνουν ούτε άνθρωποι σε μεγάλη επισφάλεια, αναφέρει η εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «Χαμάς, η επέκταση». Η ισλαμιστική οργάνωση, η οποία εκμεταλλεύεται την αδυναμία της Παλαιστινιακής Αρχής και πιστεύει ότι έχει πετύχει τους στόχους της εναντίον του Ισραήλ, επεκτείνει την επιρροή της πέρα από τη Γάζα, στον Λίβανο. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ισραήλ-Χαμάς: ένας όλο και πιο φονικός πόλεμος». Ο πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε για εντατικοποίηση των μαχών. Τέλος, η Le Figaro: «Υγεία, μεταφορές, εκπαίδευση… Οι Γάλλοι αντιμέτωποι με την κατάρρευση των εκ του σύνεγγυς υπηρεσιών». Στην περιφέρεια οι πολίτες αυτοοργανώνονται για να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το Ισραήλ θέλει να εμβαθύνει τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας τις επόμενες ημέρες». Η Πολεμική Αεροπορία χτυπά περισσότερους από εκατό στόχους της Χαμάς. Το Ιράν απειλεί με αντίποινα. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το ειρηνευτικό σχέδιο από το Κάιρο παραμένει χωρίς απήχηση». Το Ισραήλ θέλει να συνεχίσει την επίθεση παρά την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός. Η Χαμάς θέτει την κατάπαυση του πυρός ως προϋπόθεση για νέες διαπραγματεύσεις. Τέλος, η Die Welt: «Πλημμύρες στη Γερμανία: συναγερμός πλημμύρας και εκκενώσεις». Η κατάσταση παραμένει τεταμένη – το φράγμα Oker στο Harz έχει φτάσει στη μέγιστη χωρητικότητά του.  

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι ΗΠΑ αγωνίζεται να κατασκοπεύσει την Κίνα, που είναι η κορυφαία κατασκοπευτική προτεραιότητα». Πριν από δέκα χρόνια, περίπου 24 κατάσκοποι των ΗΠΑ φυλακίστηκαν ή εκτελέστηκαν. Από τότε, η CIA δεν έχει καταφέρει να ξαναχτίσει το δίκτυο πληροφοριών της, αναφέρει η εφημερίδα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Νετανιάχου επισκέπτεται τη Γάζα μετά από τους φονικούς βομβαρδισμούς». Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι ερευνά επεισόδιο που σκότωσε δεκάδες. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι τράπεζες κόβουν 60.000 θέσεις εργασίας καθώς η Wall Street υποφέρει από έλλειψη συμφωνιών και αυξημένες προμήθειες». Οι παγκόσμιοι δανειστές νιώθουν την οδύνη ενώ οι μισές απώλειες είναι στις ΗΠΑ. Τέλος η Washington Post: «Η εικόνα για την ανάπτυξη είναι θετική για το 2024». Η κατανάλωση στηρίζει την αισιόδοξη εικόνα.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι Τόρις θέλουν να δελεάσουν τους για πρώτη φορά αγοραστές». Τα επιτόκια για τα στεγαστικά σταθερά για δεκαετίες, η αναβίωση του σχεδίου για διευκόλυνση της αγοράς κατοικίας και η μεταρρύθμιση του τέλους χαρτοσήμου μπορεί να περιλαμβάνονται στο μανιφέστο. Ο Guardian έχει τίτλο: «Το Ισραήλ σε πόλεμο σε επτά μέτωπα, λέει υπουργός». Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, εκτιμά ότι το Ισραήλ δέχεται επίθεση από τη Γάζα, το Λίβανο, τη Συρία, τη Δυτική Όχθη, το Ιράκ, το Ιράν και την Υεμένη. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η Ντάουνινγκ Στριτ σχεδιάζει να καταργήσει τον φόρο κληρονομιάς πριν από τις εκλογές». Ο Σούνακ αναζητά τρόπους να ανεβάσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η μεγάλη κρίση των Αδερφών της Ιταλίας». Η αποχή από την ψηφοφορία για την έγκριση του Μηχανισμού Σταθερότητας ανοίγει την εσωτερική διαδικασία για τον Ταγιάνι. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ισραήλ: ‘Ο πόλεμος στη Γάζα θα διαρκέσει πολύ’». Ματωμένα Χριστούγεννα στην Παλαιστίνη, άλλοι εκατό νεκροί ενώ οι ΗΠΑ προσπαθούν διπλωματικά να σταματήσουν τις μάχες. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Σε κελί στην Αρκτική μεταφέρθηκε ο Ναβάλνι». «Είμαι καλά», απαντά ο φυλακισμένος αρχηγός της ρωσικής αντιπολίτευσης. Τέλος, η Corriere della Sera: «Γάζα, ο πόλεμος δεν σταματά». Το Ισραήλ αναφέρει ότι ο πόλεμος θα κρατήσει μήνες. Μακελειό σε προσφυγικό καταυλισμό τα Χριστούγεννα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι μισθοί ανακάμπτουν με δύναμη στις μεγάλες εταιρείες». Οι εταιρείες κάνουν διψήφιες αυξήσεις για την ανάκτηση της αγοραστικής δύναμης. Και η El Mundo: «Το Ισραήλ επεκτείνει την επίθεσή του στη Γάζα, που θα κρατήσει ‘αρκετούς μήνες’». Ο ΟΗΕ καταδικάζει την τρομοκρατική κατάσταση στη Λωρίδα, με 241 θανάτους σε 24 ώρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter