Διεθνής Τύπος: «Ο Φεϊχό προσκρούει στην πλειοψηφία – Χειροτερεύουν οι προοπτικές απασχόλησης στη Γερμανία»

Διεθνής Τύπος: «Ο Φεϊχό προσκρούει στην πλειοψηφία – Χειροτερεύουν οι προοπτικές απασχόλησης στη Γερμανία»

Στην Ισπανία η El Pais έχει κεντρικό θέμα για τις εξελίξεις στο ισπανικό κοινοβούλιο με τίτλο: «Ο Φεϊχό προσκρούει στην πλειοψηφία στο Κογκρέσο: 172 Ναι, 178 Όχι». Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος αποτυγχάνει, αλλά καταφέρνει να συσπειρώσει το κόμμα του, την ίδια ώρα οι Σοσιαλιστές ετοιμάζονται για μια ταχεία ανάληψη καθηκόντων από τον Σάντσεθ».

Η La Vanguardia έχει κι αυτή για κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στο Κογκρέσο με κύριο τίτλο: «Ο Φεϊχό ελέγχει πιο σφιχτά το PP και εδραιώνει την θέση του ηγέτη της αντιπολίτευσης». Παρακάτω γράφει: «Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος πείθει με τον σκληρό του λόγο. Ο υποψήφιος χάνει τον πρώτο γύρο με τέσσερις ψήφους. Προσπαθεί να διασπάσει την πλειοψηφία που στηρίζει Σάντσεθ με στόχο να την αποσταθεροποιήσει».

Στην Γερμανία η Die Welt έχει κύριο θέμα με τίτλο: «Ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση για άσυλο: Ο Σολτς σπάει τον μπλόκο των Πρασίνων». Όπως σημειώνει: «Ο καγκελάριος κάνει επίδειξη δύναμης και υπερασπίζεται τον εαυτό του εναντίον των ανησυχιών που εκφράζει η Μπέρμποκ». Ενδιαφέρον έχει και το δεύτερο θέμα της εφημερίδας υπό τον τίτλο «Οι προοπτικές απασχόλησης στην Γερμανία χειροτερεύουν» στο οποίο η εφημερίδα γράφει: «Οι μετρήσεις σχετικά με την κατάσταση στην αγορά εργασίας βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από την πανδημία. Το να βρει κάποιος δουλειά γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο».

Η βερολινέζικη Tagesspiegel έχει κεντρικό θέμα με τίτλο «Με το ένα πόδι στο διάστημα» και από κάτω εξηγεί: «Η νέα στρατηγική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για το Διάστημα έχει στόχο να κάνει την Γερμανία πιο ανεξάρτητη- ιδιαίτερα από τον Ίλον Μασκ».

Στις ΗΠΑ η Los Angeles Times έχει κεντρικό της θέμα για την στρατηγική του Αμερικανού προέδρου: «Να εστιάσεις στον Τραμπ ή στην οικονομία; Με μια κίνηση υψηλού ρίσκου ο Μπάιντεν επιλέγει να τα κάνει και τα δύο μαζί». Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Η Ιστορία καταδεικνύει ότι η ανησυχία των Αμερικανών για την οικονομία θα κάνει πιο δύσκολη την επανεκλογή».

USA Today σε θέμα στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Το Ανώτατο Δικαστήριο δίνει μια νίκη στο κίνημα υπεράσπισης του δικαιώματος ψήφου» αναφέρει: «Η απόφαση του δικαστηρίου εναντίον της επαναχάραξης των εκλογικών περιφερειών μπορεί να έχει ευρύτερα αποτελέσματα». Στο βασικό της ρεπορτάζ με τίτλο «Ανεβαίνει ο αριθμός τα περιστατικών πνευμονοκονίασης καθώς η έκθεση στο πυρίτιο αυξάνεται» η εφημερίδα εξηγεί την κατάσταση που επικρατεί στην εξόρυξη πυριτίου στην χώρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter